perjantaina, heinäkuuta 11, 2014

On taas aika hyasinttien...

Omalla pihalla on kai sallittua olla heinäkuun helteillä hieman jouluisissakin tunnelmissa. Keväällä (tai viime syksynä - en nyt muista kumpana) maahan iskemäni hyasintit nimittäin päättivät alkaa kukkimaan. Eipä siinä mitään - minähän rrrakastan hyasintteja! :)

Havaintoja tältä kesältä. Numero yksi: tämä vuosi todellakin on ruusun vuosi. Juhannusruusut (joita meillä ei valitettavasti ole kuin yksi piskuinen, kaltoinkohdeltu taimi) olivat aivan huikeat ja niin ovat nämä "normaaliruusutkin". Meidän iso ruusupuska on vallan punaisena kukista.  Havainto numero kaksi: tänä vuonna meillä ei ole herukoita. Isossa puskassa, joka viime vuonna notkui tertuista, on muutama hassu marja. Tainneet raukat paleltua. Toisaalta helpottavaa, kun tiedossa ei ole sitä "mehu- ja mitä kaikkea herukoista voikaan keksiä" -rumbaa, mutta toisaalta kyllä niistä nyt muutamat mehutkin mielellään joisi. No, ensi vuonna sitten.

Me nuoren purjehtijan kanssa toivotamme teille oikein ihanaa & aurinkoista viikonloppua!
SHARE:

7 kommenttia

 1. Niin se vaihtelee eri puolella Suomea, kun meillä ei ruusu kuki mutta herukoita on tulossa paljon :)

  VastaaPoista
 2. Voi mikä purjehtija =) Hyasinttisi ovat ihastuttavia. Luulin niiden olevan kevätkukkijoita, mutta näin kesällä - vauh =)

  VastaaPoista
 3. Kaunis purjehtija ja kuva. Hyasintit ovat kauniita kesälläkin. Itse ostin keväällä ruusun ja
  istutin sen lämpimään paikkaan ja kävin silloin tällöin lannoittamassa omasta takaa, mutta
  ruusu kuoli. Yht`äkkiä oli vain kuiva kellastunut varsi ja pari keltaista lehteä.

  VastaaPoista
 4. Kyllähän sitä nyt viimeistään heinäkuussa on syytä aloittaa joulufiiliksen pohjustaminen!:D Meillä kukki ulkohyasintit ekaa kertaa tänä keväänä, olivat kyllä niin ihania.

  Leppoisia hellepäiviä teille!

  VastaaPoista
 5. Ihana pikkumies purjehtimassa. Upeita kesäisiä ovat kuvasi.

  VastaaPoista
 6. Hihhii, minulla on vanhat jouluhyasintit kukkineet ulkona yleensä keväisin, mutta enpä laittaisi pahakseni vaikka sellainen päättäisi puhjeta kesälläkin kukkaan! Ne tuoksuvat aina yhtä hyvälle, pihalla ehkä vielä jotenkin upeammalle kuin sisätiloissa. :)

  VastaaPoista
 7. En tiennyt, että hyasintteja voi pitää kesäkukkapenkeissä! Ruusut oli meidän pihassa myös runsaanpuoleiset, mutta nuo hyasintit kiehtovat. Täytyy pistää korvan taakse ja ensi vuonna reunustaa pari penkkiä tuoksuilla. :D

  VastaaPoista