maanantaina, huhtikuuta 07, 2014

Tussilago farfara

Käytiin pojan kanssa lapioimassa parit leskenlehdet tuolta ojan reunalta. Miten noin mitätön kukka voikin olla loppuviimeksi aika hauska ja kaunis emalimukissa. Leskenlehden latinankielinen nimi Tussilago farfara on ehkä ensimmäinen, jonka olen koskaan oppinut. Ala-asteen opettajamme meille niitä opetti ja osa on jäänyt päähän hyvinkin vahvasti. Sarjassamme tärkeää tietoa... ;)
Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!
SHARE:

25 kommenttia

 1. Ihanan näköisiä. Minun pitää aina poimia ensimmäinen näkemäni leskenlehti talteen. Ei vaan oo koskaan tullu mieleen, että sen voisi poimia ihan noinkin huolella. Taidanpa varastaa ideasi tänä keväänä. Yhtään kun ei vielä ole edes eteeni osunu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, poimi huolella vaan! :) Tämän kivan idean minäkin varastin jostain näkemästäni kuvasta :)

   Poista
 2. Kauniita kuvia ja ihanat leskenlehdet! <3

  VastaaPoista
 3. Kivat kevätmukit! Leskenlehti ei sitten kesän mittaan enää olekaan kovin mukava kasvi ainakaan väärässä paikassa eli kukkapenkissä, josta muuten vkonloppuna yhden bongasin. Kukkikoot ensin, sitten se saa lähteä. ;-)

  T. Sari Puumulista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kas kun meillä en ole sitä vielä huomannut missään kukkapenkissä kasvavan. Vai enkö tosiaankaan vain ole huomannut - kaikkien voikukkien ja vuohenputkien alta... ;)

   Poista
 4. Nehän sopii emalimukeihin täydellisesti :) Jos sattuu täällä tussilago farfaroita(?:D) osumaan silmiin, taidan apinoida ideaa ;) Iloista tiistaita!

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Kiitoksia! Ja mikä parasta, leskenlehtiä piisaa - vanhat kun kuolevat niin käy vaan lapioimassa uudet purkkiin ;)

   Poista
  2. Kiitti! Ja mikä parasta - leskenlehtiä kyllä piisaa. Vanhat kun kuolevat, käy vaan lapioimassa uudet kukat purkkiin ;)

   Poista
 6. On kyllä suloiset! No on sulle hyvin jäänyt tuo latinankielinen nimi mieleen :) Magee tuo eka kuva jossa tarkennus vain kukkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja pari muutakin latinankielistä nimeä on jäänyt mieleen... :) Kiitos kiitos!

   Poista
 7. Huippu idea =) Meillä neitikin voisi olla aivan onnesta soikea, jos saisi kukan kestämään purkissa hetken. Kävelyretkillä on pitänyt aina poimia yksi mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, neidille tuo olisi ihan omiaan! Kävelyretkelle purkki ja lapio mukaan siis :)

   Poista
 8. Ihanat pikkuruiset kevään tuojat! Minä en ole nähnyt vielä yhtäkään, krookuksia sentään muutaman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei kasva krookuksia... muiden pihoilla olen minäkin niitä ihaillut. Kunpa joskus tajuaisin istuttaa ;) Leskenlehdet onneksi tajuavat kasvaa ja kukkia ilman istuttamistakin ;)

   Poista