maanantaina, lokakuuta 28, 2013

Eilen näytti tältä

Hitaasti, mutta varmasti tavarat löytävät paikoilleen ja eilen valoisalla otetut kuvat näyttävät tämänhetkisen tilanteen. Morris-huoneesta tuli sittenkin olkkari ja Kiurujen yö pysyi ruokahuoneena - niin kuin aiemminkin on ollut. Jos alkaa kyllästyttää voi huoneet aina vaihtaa päittäin. Mukavaa, kun on moinen mahdollisuus.

Kuvaan pääsi nyt myös ihkauusi pellettitakkamme. Vanhasta helvetinkoneeksi ristitystä värkistä en ole ikinä tänne kuvaa laittanutkaan ja kun yritin kaivella vertailukuvaa arkistoista, huomasin, että olen tehokkaasti välttänyt ko. härvelin kuvaamasta. Ei siis ennen-jälkeen -kuvia, mutta kuvitelkaa ruma rautajärkäle bordöön punaisilla kyljillä - mallia hervoton pömpeli. Helvetinkoneen taustalla oleva muuri oli laatoitettu ehdalla marmorikuvioisella ysärilaatalla, värisävynä luonnollisesti hento persikka ;) Toisin sanoen keskeisimmällä paikalla oleskelutilaa oli pätkä kylpyhuoneen seinää.

Remontin yhteydessä noin puolet laattaseinästä jäi näppärästi levytyksen alle ja loppuosa vedettiin laastilla yli. Tykkään nyt siitä ihan mielettömästi. Alunperinhän pellettitakan kohdalla on ollut seinä ummessa, nykyisen ruokailuhuoneen puoli on ollut aseman lipputoimistoa ja olohuoneen puoli asemapäällikön asuntoa. Seinän kummallakin puolella on pohjapiirroksen mukaan ollut pönttöuuni. Niin, on ollut... ei ole enää... :( Vaikka haaveissani olisi muurauttaa joskus tuohon joku kiva takka/leivinuuni, uuteen pellettitakkaan päädyimme nyt kuitenkin, sillä se ei suoraan Italiasta tilattuna ollut mikään hirveän kallis hankinta - verrattuna uuteen pönttöuuniin tai muurattuun tulisijaan. Viime talvisen pellettikokemuksen myötä asemapäällikkö oli myös taipuvainen siihen, että ei se pelletti lämmitysmuotonakaan mikään huono ole... Edellyttäen, että uuni toimii halutulla tavalla eikä elä omaa elämäänsä niin kuin aiemmalla laitteellamme oli tapana. Tämän uuden "helvetinkoneen" (oikeastaan se on ihan nätti takka, joten ehkä en enää hauku sitä sillä nimellä, mikäli vaan toimii) lisäksihän meillä on keittiössä puuhella ja muissa huoneissa kaksi pönttöuunia sekä makuuhuoneessa ilmalämpöpumppu, joten eiköhän niillä taas yksi talvi pärjätä. Eilen reipas asemapäällikkö laittoi liimapaperit ikkunoihinkin. Eipä vedä enää niistäkään - ainakaan paljoa :)

Voiton kanssa meillä eletään nyt "äiti, en voi olla erossa sinusta" -vaihetta. Hoitopäivät menevät käsittääkseni erinomaisesti, mutta sitten kun äiti on taas kuvioissa ja ns. saatavilla, siitä otetaan kaikki irti. Ei siis puhettakaan, että ehtisin tekemään yhtään mitään ylimääräistä tai omia juttujani. Draamakuningas heittäytyy oitis itkien lattialle, kun äiti hetkeksi poistuu näköpiiristä. Että näin... ;D

Mukavaa viikon alkua - ja alkanutta pimeyttä! :) Sytytetään kynttilät, kääriydytään peittoihin, otetaan kuppi kuumaa juotavaa ja katsellaan tietysti odotettua Suomen kauneinta kotia ;)


Poikkeuksellisesti ylläolevat kuvat saa klikattua hieman isommiksi - jos joku haluaa niitä tiirailla.
SHARE:

44 kommenttia

  1. Todella ihanan näköistä! Vaikka meidän koti on ihan kuin eri maasta, joku sinun tyylissäsi viehättää minua kovasti! Ehkä se on se maalaistyttö joka näitä kuvia aina katselee ja haaveilee takaisin maalle muuttamisesta ja omakotitalosta.

    http://sweetlivingandthings.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Onpas kaunista! Nuo tapetit ja värimaailma.. kaikki toimii niin loistavasti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon. Jännä juttu, kun en ole tietoisesti miettinyt värejä tai niiden toimimista keskenään. Palaset ovat kai vain pikkuhiljaa loksahdelleet paikoilleen :)

      Poista
  3. Niin upeaa ja kaunista! Ihanat näkymät huoneesta toiseen ja niin valoisaa. Haluaisin olla yhtä rohkea sisustaja. Oikeastaan voisit tulla meille sisustaan. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihanasta kommentista ja kunniasta ;) Minäkö rohkea? En kai... ;D

      Poista
  4. Näyttää tosi kivalta, ihanalta suorastaan. :)

    VastaaPoista
  5. Huoh tuota avaruutta. Todella kaunista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Avaruutta on vielä - ennen kuin kaikki paikat taas täyttyvät jostain ihme mööpeleistä... Sitä en kyllä yhtään toivo! ;)

      Poista
  6. Toivottavasti tän kommentin ulostulo ei kestä kymmentä minuuttia ( jos kestää niin mä deletoin matkalla) mutta enpä muuta sano kuin että hemmetin hyvän näköistä!!

    Ja sekin päivä tukee kun sä haluat roikkua tuossa pienessä roikkujassa ja se haluaa mennä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bloggeri tökkii ja pahasti. En tiedä missä vika, mutta itsellänikin tää kommentteihin vastailu on aika tuskallista. Ja kun ei tota kärsivällisyyttä oikein nyt olisi yhtään jostain syystä... :/

      Yritän asennoitua suloiseen takiaiseeni juuri noin - aikansa kutakin =)

      Poista
  7. Kylläpä teillä näyttää hyvältä! Tuo olkkarin tapetti on kyllä niiiiiin upee ja hienosti toistuu samat värit noissa opetustauluissa. Ikkunoiden paperoiminen pitäisi täälläkin saada aikaiseksi, mä oon mutissut siitä monena päivänä ihan ääneen, toivoen että *joku* (=mies) ottais vinkistä kopin.. Ei ne näemmä vaan tajua tällaista hienovaraista vihjailua... ;) Oikein mukavaa viikon alkua sinnekin. Tsempit Voiton vaiheiluille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia! Ikkunoiden paperoiminen piti olla mun homma, mutta kun on tuo yksi takiainen, sai isäntä tehdä sen(kin). Pääsen nykyään niin helpolla... ;D

      Poista
  8. No mutta onneksi olkoon! H..kone jos on häipynyt :)) Silmät heti alkutöiksi nauliutuivatkin tuohon takkaan.
    Ja tosi kivoja just tämmöset yleiskuvat!! Kiitos.
    -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti - kyllähän tuota takkaa kattelee vähän mielummin kuin edeltäjäänsä ;D
      Yleiskuvia sitten taas lisää, jahka saan muutkin nurkat kuvauskuntoon. Olkaatten hyvä vaan ;)

      Poista
  9. Teillä alkaa näyttää valmiilta :) Ja niin kauniilta.Kivat kuvat,onko eri kamera tai objektiivi?Hyvin kuvista pääsee jyvälle huonejärjestyksestä.Teidän olisi kyllä pitänyt olla mukana eilen startanneessa maikkarin ohjelmassa ;)

    Aaaa,Voitosta on tulossa iso poika :) Eroahdistus kestää aikansa ja kuten Pepi sanoo, saattaa joskus vielä kääntyä toisinpäin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valmishan tämä huusholli ei ole varmaan ikinä, mutta hyvällä mallilla ollaan kyllä jo... Voiton puolella ;) Ei mulla mitään uutta kameraa tai objektiivia ole. Nyt ei vaan enää tarvinnut rajailla jotain helvetinkoneita tai laattaseiniä kuvista pois ;) Ja hei, äläs nyt, minen siihen ohjelmaan sitten lähde, se on saletti. Ohjelmassa ei ole mitään vikaa, mutta musta ei olis IKINÄ siihen =D)

      Iso poika... voih ;)

      Poista
  10. Onpas tosi kaunista. Aivan ihana pöytä tuolineen :)

    VastaaPoista
  11. Vastaukset
    1. Tuo valkoinen lattia tuo kyllä niitä kumpaakin - erityisesti valoa!

      Poista
  12. Voi vitsi, kun teillä on kaunista ja persoonallista! Valkoiset lautalattiat on ihan huokailun aihe ja tuo ruokapöytä on niin kiva noin vinosti asetettuna. Meilläkin on tuota eroahdistusta - ja se draamakuningatar ; ) Kuopus on nyt ekalla ja vaikka koulu menee oikein kivasti, niin täytyyhän siitä äidistä pitää koko ilta tiukasti kiinni. Päivä kun on oltu erossa. Kaksi vanhempaa koululaista taas olisivat varmasti paljon iloisempia, jos äiti ei koko ajan pyörisi ympärillä ja kyselisi ja muistuttelisi kaikenlaista ; )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Päivi <3
      Ja ihana kuulla, etten ole yksin draamakuninkaani kanssa ;D Voihan eroahdistus... huoh.

      Poista
  13. Tosi kaunista! Sinulla on taito sisustaa nykytyyliin pienellä "twistillä". Tykkään kovasti! :)

    VastaaPoista
  14. Aivan superhyvältä näyttää ja mikä parasta, että voitte vaihtaa huoneiden paikkaa!!
    XX

    VastaaPoista
  15. Todella kaunis, rauhallinen ja kodikas tunnelma! Tykkään tosi, tosi paljon! Todella hieno tuo teidän sohvapöytä. Tuollaisia jalkoja näkee harvoin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Sohvapöytä on minustakin tosi kiva ja eipä ole tullut samanlaista vastaan ;) Isännän isovanhempien vanha.

      Poista
  16. Tosi kivan näköistä! Mahtava seinät, lattiat ja kaikki!

    Pakko kommentoida tuota takka-asiaa, oletteko koskaan kysyneet muuratun takan hintaa muurarilta? Se ei ole ainakaan täälläpäin yhtään kallista, meidän iso takka maksoi töineen alle puolet valmiin pönttöuunin hinnasta. Tosin muurareita on hankala löytää kun melkein kaikki tekevät vaan valmistakkoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä pitää ihan erikseen mainita, miten hienosti nuo kasvitaulut ja Morris tapetti on mietitty ja lisäksi tuo lakattu koivupinta, joka toistuu kaikkien kolmen huoneen kalusteissa ja lippuluukun ovessa. Oih. Tykkään kovasti, että joku elementti toistuu huoneesta toiseen, mutta ei liian selkeästi että saa sen ikäänkuin itse keksiä :)

      Poista
    2. Kiitti kiitti! =)
      Me muurautettiin vanhaan kotiin keittiön hella eli joku haju kustannuksista on kyllä. Hyviä muurareita on hankala löytää, niin kuin sanoit. Tuo meidänkin (persoonallinen) muurari taitaa olla jo eläkkeellä, mutta täytyy toivoa, että hänet saa tarvittaessa suostuteltua hommiin ;)

      Mä en ole oikeasti kyllä miettinyt yhtään noita toistuvia elementtejä. Ne ovat vaan tulleet jotenkin alitajuisesti tai huomaamatta! Itsekin huomasin kuvista vasta, että hauskasti se lakattu vaatekaappi näkyy täältä olohuoneen nurkasta - ja olohuoneen pöytäkin on "samaa matskua" ;)

      Poista
  17. Siis apua miten upeaa!! Tuo lattia - oih(!) - ja tuo ruokailuryhmä - tuplaOIH(!) Ja mitkä seinät. Voi vitsit. Kyllä teän kelpaa <3

    VastaaPoista
  18. Oih - kiitos ;D Kyllähän meidän NYT kelpaa. Kauan katseltiin toisenlaisia näkymiä... ;)

    VastaaPoista