torstaina, tammikuuta 24, 2013

Villasukkia ja tulppaaneita

Asemapäällikkö lähti alkuviikosta Saksaan messuille ja äitini tuli siksi aikaa seuraksi minulle ja Voitolle. Sen lisäksi, että mummi on häärinyt ja siivoillut täällä hiki päässä ja leiponut herkkujaan, on hän ottanut asiakseen myös neulomisen. Ei huono! ;) Villasukille on vanhassa talossa aina tarvetta.


Novitan sukkalehti on täynnä toinen toistaan ihanampia ohjeita - ja itse lehtikin on makean näköinen. Meikäläisen neulomistaidot valitettavasti rajoittuvat oikeaan ja nurjaan silmukkaan ja ohjeet ovat täyttä hepreaa. Olen tainnut aiemminkin kertoa, että ala-asteella kun piti neuloa villasukat, onnistuin tekemään vain yhden sukan - jätti sellaisen ;) Ilmeisesti lankahävikin pelossa opettaja käski jättää homman siihen ja sanoi että nyt minulla on sitten joulusukka. Jei.

Nämä sukat valmistuivat jo. Ovat mulla jalassa :)


 Tulppaanit ovat niin kauniin väriset, että pakkohan ne oli kuvata tännekin. Ei niistä sen enempää :)Asemapäällikkö tulee yöllä kotiin, mikäli lakkoilut Düsseldorfin kentällä eivät vaikuta lentoon. Kukkia repussaan kuulemma...
SHARE:

13 kommenttia

 1. Voi miten ihania sukkia tulossa, minäkin ottaisin tuollaisen äidin tänne vaikka vähän pidemmäksikin aikaa, mukavaa viikonloppua sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villasukat on kyllä parhaita. Hitsi kun osaisi itsekin... ;)
   Oikein mukavaa viikonloppua sullekin!

   Poista
 2. Heippa, mulle taitaa olla tulossa noi samaiset sukat harmaina. Tilasin extrapitkällä varrella... :) Mulla on onneksi ihana kässänopesisko, jolle voi laittaa tilauksia.... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsi tuossa lehdessä on niin hienoja malleja, että ottaisin kyllä mielelläni vaikka kaikki! =) Oi mahtavaa, kun sullakin on oma "hovikutoja" :)

   Poista
 3. Kivaa kun mummi on kylässä :) Ihanat sukat :) Voitto saa varmaan omat parit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on - ja sukatkin on niin ihanat ja lämpimät. Voiton äitee tarttii sukkia enemmän kuin Voitto. Voitolla on jo muutama pari ja saa sitten lisää, kun alkaa niitä itse kuluttamaan… ;D

   Poista
 4. Mä aina välillä puoliksi tosissani ajattelen että opettelen tuon sukankutomisen uudestaan - perusjuttu on jossain selkäytimessä vaikka koulussa olin just yhtä hyvä kuin sinäkin- MUTTA.....mulla menis niin kauan siihen, että voisin katsoa samalla telkkaria että se on kaatunut aina siihen!
  Ei mulla ole aikaa vain istua ja kutoa :)
  Mutta noi on niiiiiiiiiiiin ihania.......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai hitto, toi oli hyvä. "Ei oo aikaa vain istua ja kutoa, mut kun katsoo telkkaria samalla, se on ihan eri". Parhautta! ;D

   Poista
 5. Asemapäällikkö saa respectiä jos kassista löytyy helmihyasintteja :)

  Mää kudoin tänä talvena 1 sukan, sisko pojalle joka on teidän Voiton ikäinen, ei ollu suuri sukka... ja se jäi saatana siihen.

  Totuus: Ystävätär tuli neuvomaan mutta otin siinä sitten sen verran punkkua rohkaisuks etten aamulla muistanu enää miten temppu tehtiin = Heräsin pää kipeenä ja yks sairaan pieni sukka valmiina. Urakka kusi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidat joutua antamaan asemapäällikölle (jälleen!) respectit! =) "Kukkarepussa" oli kuule vaikka mitä... Killepitchiäkin, mutta sen hän taitaa nauttia ihan issekseen ellei sitten Voiton äitee laita Voitolle evästä pulloon ja ota pieniä hömpsyjä ;)
   Haha, ei näköjään kannata luottaa ystävättären neuvoihin - tai neuvoa antaviin... ;)

   Poista
  2. Syvä kunnioitukseni sinne, söör asemapäällikkö! Kuule, se hömpsy veis vilun! Siks sää vaahtoat noista pirun villasukista kun et voi ottaa pakkasnestettä! No, ei se ikuista oo...

   Poista
 6. Haaveilin vuosia opettelevani sukankutomisen jalontaidon.
  Lampsin hetkessä sukan pohjat puhki kanta-astumistyylilläni, joten olen suurkuluttaja.
  Nyt en haaveile, vaan olen oppinut ostamaan toinen toistaan kauniimpia sukkia torimummoilta ja muilta :)

  VastaaPoista