keskiviikkona, joulukuuta 05, 2012

Kastemekkoja ja lypsyhommia...

Ennen kuin olin tietoinen asemapäällikön suvussa kulkevasta kastemekosta, ehdin tilaamaan kyseisen koltun eBaysta. Ja miten kauniin! Tämä ihanuus tuli Irlannista. Myyjän mukaan on oikeasti vanha ja hintaa oli alle kaksikymppiä postikuluineen.


Vaikka pikkuisellamme olisikin kastetilaisuudessa päällänsä suvun kastemekko, ei tämän hommaaminen harmita yhtään. Kelpaahan tätä pitää esillä ihan sisustusmielessä ;)


Tiedättekös mikä tämä on?


Se ei ole uusin industrial-henkinen sisustushankintani vaan rintapumppu. Oikein kunnon lypsykone! Hain sen eilen TAYSista lainaan ja aloitin urani äidinmaidon luovuttajana. Tämä olisi täytynyt tehdä jo aiemmin, sillä äidinmaidosta on hirvittävä pula. Sen lisäksi, että TAYSin pikkuiset saavat tärkeää ravintoa, saan itselleni tästä hyvän mielen - ja myös hieman rahaa. Äidinmaidosta nimittäin maksetaan 25 e/ litra, jos ette tienneet.


Nyt pumpataan! =D
SHARE:

38 kommenttia

  1. Moikk
    täällä on sama vekotin käytössä samasta syystä;)!
    Meillä myös nimijäiset tulossa lauantaina.
    Terkkuja
    kati

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, hienoa - hyvä meitä =) Harmittaa vaan älyttömästi, kun en saanut aikaiseksi hakea tuota aiemmin, mutta onneksi mulla on sentään vielä reilu kuukausi aikaa luovuttaa.
      Luinkin, että teillä on viikonloppuna isot pirskeet tiedossa (en vain ehtinyt kommentoimaan). Tsemppiä!! <3

      Poista
    2. Juu -- aiemminkin olen luovuttanut ja maito tulee todella tarpeeseen. Sitä piti vielä kehua, että noi sulla kuvassa näkyvät tikkaat on hienot:)!!
      Ihat kemut teille myös!!

      Poista
  2. Ihana mekko! Niin kuvauksellinen, että oikein heikottaa!

    Jos et olisi kertonut, en olisi ikinä arvannut tuon sisustuksellisen mötiskän tarkoitusta. Hyvin se uppoaa sinne valojen keskelle kuitenkin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekko on kyllä kaunis! Jep, somistin lypsykoneen oikein jouluvaloilla ;D

      Poista
  3. Buahahaha.. :D Leppoisaa ja antoisaa lypsyttelyä! :) En tiennytkään, että vehje on tuonmoinen! Vähän toista kaliiberia kuin käsipumput ;D

    Hienoa, että ryhdyit moiseen!

    Ihana mekkokin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, on siinä masiinalla näköä ja kokoa. Painaakin kuin synti =) Kiitti, koitan nauttia lypsyhommista täysin rinnoin... buahahahaaa! =D

      Poista
  4. Onpas pelottavannäköinen laite. Eihän se satuttaa kuitenkaan? :D
    Terv. Kahden lapsen äiti joka ei muista imettämisestä yhtään mitään :o)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On on ;) No ei sillä ihan kauheeta tuskaa pysty tuottamaan... Ei se satu, jos normaalisti pumppailee ja on mitä pumpata ;D

      Poista
  5. Kyllä vain on lypsykoneella ilmettä ja sinulla tärkeä uraputki sen äärellä :)
    Kastemekon kauneutta voi tuskin liikaa herkistellä, on niin nätti, vaikka ihan vain seinällä roikottaa :)
    Terv. Maamo, joka aikoinaan lypsi urakalla sillä viheliäisellä käsipumpulla (ja muistan hyvin, vaikka aikaa on 27 vuotta :)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uraputki tosiaankin, hehee :) Minullakin on semmoinen käsipumppu ja täytyy sanoa, että kyllä vaan tällä koneella työnteko sujuu huomattavasti rivakammin ja helpommin :)

      Poista
    2. Hihhhih, en malttanu...toihan on MAATALOUSKONE! Tukiaisia nyhtämään siitä, maatalousministeriö here she comes :)

      Poista
  6. AMMUUUUUUU!!!!! TOI HELVETINKONE EI OO MUUTTUNU YHTÄÄN 25 VUODESSA!

    Mulla mokomaan viha/rakkaus suhde, (ilman sitä rakkautta) kun Toivo ei suostunut imemään luomuna ;(

    Mikä mekko ! Todellinen löytö! Meidän Toivot on kastettu mun isäni jo 70-vuotta vanhassa kastemekossa, sota-ajan silkkiä jonka pelkään olevan jo niin hauras ette siitä riitä seuraavalle polvelle! Tommonen vaihtokledju ois tosi kätevä, heti nimen jälkeen vanha aarre veks ja tuo kaunistus tilalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muu muu! Eiks oo ihanaa kun tää masiina kirvoittaa muistoja... vaikkei ehkä niin kovin rakkaita olisikaan... ;) No joo, on kyllä eri asia pumppailla muuten vaan, kuin että olisi pakko. Kui ne Toivot nyt sillai.
      Oikein hyvä löytö oli kyllä tuo mekko. Voi olla, että Voitto esiintyy molemmissa klänningeissä :)

      Poista
  7. kaunis kastemekko!
    Todella hienoa, että myyt rintamaitoa....on kovin kysyttyä...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Täytyyhän sitä koittaa pusertaa vielä kun voi ;)

      Poista
  8. Ompa ihana mekko, todellinen löytö ja hyvin myös sisustuselementtinä menee! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä todella hyvä löytö ja onnellinen sattuma, ettei sille ollut muita huutajia. Kerrankin hyvä tuuri :)

      Poista
  9. Onpas tutun näköinen pumppu!!

    Ja mahtavaa, että luovutat maitoa!! (Tosin en tiennytkään, että siitä maksetaan noin hyvin O.o )

    T: Tänään 3-vuotta täyttävän pienen pienenä keskosena syntyneen tytön äiti, jolta ei tullut maitoa 4 kuukauden (sairaala-ajan) pumppaamisesta huolimatta ollenkaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllähän siitä korvausta saa. Vaikken tällä maidontuotannolla rikastumaan pääsekään, on se kuitenkin kiva kimmoke ja etu, että vaiva palkitaan. Vaikka tärkeintä tosin on ne pikkuihmiset, jotka siellä keskolassa odottavat ruoka-annostaan. Toivottavasti moni muukin äiti aktivoituisi näin joulun alla, sillä joulunpyhinä voi olla maidot kortilla... :(

      Poista
    2. Muistelisin, että tuo korvaus olisi ollut jotain 15 euron luokkaa litralta muutama vuosi sitten. Ja siis toki silloinkaan tuota korvausta ei maksettu äideille, joiden oma vauva oli teholla. Siksi lähinnä hämmästelin tuota suuruutta, vaikka sillä ei tosiaan rikastumaan pääsekään. :)

      Ja todellakin, nämä joulunpyhät.. niin hurjaa aikaa sairaalassa. 3 vuotta sitten vietimme vastasyntyneiden teholla joulun. Maito ja veri lopussa, hoitajia aivan liian vähän ja osa ammattitaidottomia (siis tekemässä sijaisuuksia toisilta osastoilta eikkä esim. pienten pienten keskosten hoito ollut täysin hanskassa). Kyllähän niitä hoitovirheitä sattui. Yksi niistä oli tuhota tyttäreni maksan ja viedä hengen. :( Kipulääkkeiden yliannostus, jonka vuoksi jouduttiin tekemään verensiirrot (niistä vähäisistä verivarastoista).

      Toivottavasti moni muukin innostuisi luovuttamisesta ja kävisi ojentamassa ainakin kätensä - joko luovuttamalla verta tai maitoa. :)

      Hyvänmielen jouluntoivotukset kaikille - sekä sinulle että lukijoillesi!

      Poista
    3. Oijoi, melkoinen kokemus... :(
      Hyvää joulunodotusta!

      Poista
  10. Hatunnosto sinulle, kun ryhdyt luovuttajaksi! Laite on hurjan näköinen mutta ihan toimiva vempele. Onhan niitä modernimpiakin laitteita, mutta vanhassa vara parempi. :)

    Aivan ihanan kastemekon olet hankkinut! Minulla on tallessa oma kastemekkoni, joten jos joskus lapsen saan (lue: haluan) niin sille tulee uusiokäyttöä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos!
      Kiva kun sinulla on kastemekkosi tallessa. Minä en oikein tiedä, mihin omani on joutunut... Täytyy vähän tiedustella, mihin on mahtanut jäädä kierrokselle :)

      Poista
  11. Tästä tulikin tämä päivän piristys :D
    Mitäs tässä enää muuta voi kuin yhtyä muihin ja toivottaa onnea Voitokkaalle tilapäislypsyuralle!
    Ja kyl mä olen sitä mieltä, että tuo mekko olis ihan yhden rinsessan väärti....jotta kun ne lypsyhommat on saatettu kunnialla päätökseeen.... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, toivottavasti urani tulee olemaan Voitokas! =)

      Poista
  12. Teit hyvän päätöksen ryhtyessäsi äidinmaidon luovuttajaksi! Aamulypsy, iltalypsy, siinä vasta nostalgiaa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja mikä mekko! Mahtava löytö! Kaunista Itsenäisyyspäivää.

      Poista
    2. Heh, iltalypsyä tässä odotellessa...
      Mukavata viikonloppua!

      Poista
  13. Aivan ihana mekko, juurikin sellainen, jonka olisin halunnut omille tytöilleni. Heillä oli myös suvun pitsihörhellys. Ihana, mutta ehkä turhan pitsinen mun makuun. :) Teillä on ihana, inspiroiva koti, luen mielelläni blogiasi. Onnea lypsyille - tosi tärkeällä asialla olet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole vielä nähnyt sunun mekkoa enkä yhtään muista edellisistä ristiäisistä, että millainen mekko on. Joten on tässä mahdollisuus, että tämä kaunis mekko pääsee edustamaan tärkeässä tilaisuudessa...;)
      Kiitoksia kovasti - mukavaa, jos saat täältä inspiraatiota!

      Poista
  14. Mekko on tosiaan kaunis! Kiinnitin heti huomiota myös tikkaisiin, jollaiset isovanhemmillani oli myös. Ne jäivät aikanaan ottamatta talteen ja nyt harmittaa. Tuo äidinmaidonluovutus on tärkeää ja olen iloinen siitä, että teitä vapaaehtoisia löytyy! Pikkuihmiset tarvitsevat teiltä saamaansa lahjaa elämän alkumetreillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmitus, kun tikkaat jäivät ottamatta. Ovat tänä päivänä kysyttyä sisustuskamaa ;)
      Toivotaan, että muutkin ryhtyvät tähän lypsyhommaan!

      Poista
  15. Hyvä juttu, että jos vain maitoa tulee liikaa! Meillä isäntä kehui aikoinaan, jotta tuvasta tulee suurempi tili kuin navetasta.;) Sai viedä osa pakasteena matkahuoltoon ja osan pullotin tuoreena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hitsit kun olisin tajunnut hakea pumpun heti alkuunsa, sillä heti tuotannon alettua olisi ollut kyllä paremmat tienestit tiedossa ;D

      Poista
  16. Hatun nosto tuosta luovutushommasta! Meillä on molemmat pikkupojat joutuneet alussa teholle ja saaneet luovutettua maitoa. Kotona on kyllä päästy täysimetykseen, mutta oma tuotanto ei siinä kaikessa stressissä ole heti lähtenyt käyntiin. olen ikuisesti kiitollinen niille äideille jotka olivat nähneet sen vaivan että olivat pumpanneet maitoa meidän pikkuisten ensimmäisiä päiviä ravitsemaan!
    Ihanaa joulun odotus aikaa teille ja ihanaa vauva-arkea kanssa!

    VastaaPoista