maanantaina, joulukuuta 03, 2012

Talvi...

...yllätti autoilijat ja vanhan talon asukkaat. Toinen autoista ei suostu käynnistymään (se ei muuten tällä kertaa ole meikäläisen aristokraatti - hah), suihkun vesiputki jäässä, netti pätkii... Sähköt sentään on. Keittiössä oli aamulla vähän alle 16 astetta. Jäätävän upee talvikeli, sanoisin. Viime viikolla yöllä valvoessani ja "Antti Tuiskua" kuunnellessani mietin, että on se muuten aika ankeeta, jos sähköt menee. Onneksi ei mennyt. Ei tämänkokoista torppaa yhdellä toimivalla pöntöllä ja keittiön puuhellalla lämpimänä pidä. Meillä talon päälämmönlähteenä on nimittäin sähköä(kin) tarvitseva pellettitakka. Olen nimennyt kyseisen pömpelin helvetinkoneeksi. Mikäli olisi varaa muurauttaa tai ostaa tilalle joku kaunis uuni, sanoisin helvetinkoneelle adios ja vaya con dios vaan ja lähettäisin sen takaisin synnyinsijoilleen Espanjaan. Tai mistä ikinä tulikaan.


Ruokahuoneen puolella muuttui järjestys. (Persikkaseinät sentään kuitenkin on ja pysyy :))


Ristiäiset ovat parin viikon päästä. Koitan löytää huonekaluille siiheksi paikat ja keksiä parillekymmenelle vieraalle istumapaikat. Pientä fiksausta olisi vielä eteisessä ja toivottavasti myös kylpyhuoneessa. Kaipa tuon kattolampunkin voisi siirtää ruokapöydän yläpuolelle ;D


Joku kyseli kuvia makuuhuoneen tapeteista. Eipä niissä katsomista juuri ole. Ne ovat valkoiset ;) Jonakin päivänä seinille tulee "oikeaa tapettia"- jotakin kaunista kuviota kenties. Siihen asti katselen tyytyväisenä valkoisia seiniä. Nautin niistä, arvannette varmaan miksi.


Ihanaa alkanutta joulukuuta kaikille ja tervetuloa uudet lukijat!

SHARE:

15 kommenttia

 1. hei näppärän lisäjakkaran saat clas olssonin kukkapöytäjakkarasta. siinä kyllä sanotaan ettei oo tarkotettu istumiseen, mutta tänään se tuli testattua, kun mulla kävi huoltomies korjaan patterit ja se istu sen jakkaran päälle, mie pidän sitä vaan laukkujakkarana.
  hyi mie pelekäsin että koska se röksähtää, se huoltomieski oli tosi vanha ja kun se sito siinä kenkiään, niin mie rukoilin vieressä että: kestä kestä !
  ja se kesti ja ukkelikaan ei tod. ollu keveimmästä päästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, oonkin miettinyt, että kestäisköhän ne istumista! Mun piti niitä hommata tossa syksyllä ennen kun tuli näitä muita "kiireitä". Jäi hommaamatta... Mut hyvä tietää, että nyt on testattu - eikä millään höyhensarjan kaverilla :)

   Poista
 2. Nää on niitä päiviä kun osaa arvostaa sitä, että on lämpönen autotallipaikka kun kattoo tuossa meidänkin pihalla ihmisiä, joilla on auton akut tyhjänä ja kaapeleiden kanssa pelailee.

  VastaaPoista
 3. Voihan hauskuus tämä bloggailu ja varsinkin nämä hetket kun eksyy uuden ihanan blogin äärelle. Inspiroidun oikein lukijaksi, niin oli ilo juttujasi ja kuvia katsella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Kiitos oikein paljon ja lämpimästi tervetuloa lukijaksi =)

   Poista
 4. Voi kun näyttää kivalta - ja samalla oudolta!!
  Tietänet mitä tarkoitan, kauan kun on kyläillyt "tutuissa" nurkissa, kestää hetken aina tajuta, että ai niin....!
  Tuolipulassa muista ne Ikean jakkarat, pinottavat ja ihan varmasti kestävät - eikä toi hintakaan ihan paha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän mitä tarkoitat ;)
   Hyvä muistutus myös ne Ikean jakkarat. Katsotaan katsotaan...

   Poista
 5. Oi miten ihanan näköistä. Viikon päästä sitten livenä katsomaan. Ennen kaikkea Voittoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, kiitti! Onneksi Voitto on silloin pääosassa :)

   Poista
 6. Kaunista ja hyväntuulista on teillä sisustus. Toivottavasti pakkanen pysyy sentään ulkona, kyllä alkaa nuo kuudentoista sisälämmöt olla jo aikalailla viluisia nekin. Harmi, kun uusien uunien rakentaminen on niin kallista ja halpoja pattereita saa sitten vaikka mistä, pöh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Kyllä täällä hieman vilakkaa on ollut, mutta sehän kuuluu vanhan talon luonteeseen ;D Niinpä niin, monesti olen toivonut olevani muurari :)

   Poista
 7. Pitkästä aikaa kierroksella, aivan ihania kuvia taas täällä! Tulee aina niin kotoisa olo teidän kotikuvia katsellessa, kiitos niistä!

  Ihanaa joulunodotusta pikkuisen kanssa!<3

  VastaaPoista
 8. Voi elämä kun olen näin aamusta löytänyt ihania blogeja! Tähänkin jäin koukkuun ja lukijaksi minut sait :) Me muurattiin takka viime syksynä ja ollaan sähkölaskuissa niin paljon säästetty että kyllä se kohta alkaa maksamaan itseensä takaisin :D Tosin tidän pirtissä taitaa olla hieman enemmän neliöitä kuin meidän ;)

  VastaaPoista