lauantaina, elokuuta 11, 2012

Metsän antimia ja rapuja

Kävin viikolla sienimetsässä. Tarkoitus OLI nopeasti pyörähtää metsän puolella katsomassa kanttarellipaikat ja palata sitten vadelmapuskien kautta kotiin (jotka notkuvat vadelmia - edelleen). Toisin kävi, kun menin eksymään. "Parasta" oli, että löysin metsästä kerrankin aarteen, vanhan ison emalikattilan ja löysin sen tietenkin heti saman tien, kun olin mennyt metsään. Se ei ollut mikään kevyt kattila, vaan täyttä rautaa. Sitä, vadelmille tarkoitettua pikkuämpäriä ja sienikoria retuuttaen heitin sitten vähän pidemmän lenkin kuin oli tarkoitus. Vatut jäivät puskiin, kun kello oli sen verran paljon, kun löysin takaisin autolle. Onneksi oli ÄLYpuhelin mukana, jossa kartat - muuten pyörisin siellä metsässä vieläkin ;) No, löysin mä sentään vähän tatteja, kanttarelleja ja vaaleata orakastakin :)


Selma vinkkasi alkuviikosta, että Hong Kongista saa nyt söpöjä pistaasi- ja oliivipuita pikkurahalla. Kurvasin siis Honkkariin ja kotiutin meille pienet oliivi-, pistaasi ja viikunapuut. Näissä oli hauskoina detaljeina kaikkien "lopputuote" eli pistaasipuuhun oli sidottu pieni pussillinen pistaasipähkinöitä, oliiviin pikkuinen pullo oliiviöljyä ja viikunassa oli itsessään yksi kypsä viikuna. Saviruukkukin kuului vitosen hintaan. Ei pahat. Aika hauskat.



Torstaina meille tuli vieraita ja eilen sitten päätimme vieraiden kanssa pitää "ex tempore rapujuhlat". Elävät ravut löytyivät kaupasta ja yhteistuumin niitä sitten keitettiin ja nautittiin. Toissavuotista rapurekvisiittaakin löytyi kaapista, joten tunnelma oli oikein autenttinen ilman sen suurempia ponnisteluita ja päivien valmisteluja :) 



Huomenna sitten taas näytellään taloa halukkaille - ja jatketaan jännittämistä. Kiitoksia kaikille ihan hirmuisesti peukkujen pitämisestä ja tsempistä! =)
SHARE:

21 kommenttia

  1. Huomenna sitten honkkariin!Kiitos vinkistä!!:)

    Ei mikään ihme että taloesittelyyn on tunkua!! <3 Peukutuksia että tarjouksiakin alkaa sadella!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti puita oli tarjolla.

      Kiitos peukutuksesta - vielä odotellaan, että tärppäisi :)

      Poista
  2. Namskis mitä herkkuja! Ja Honkkariin se on kaarrettava täälläkin, ellei ole jo hyllyt tyhjinä. Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika tyhjiä kyllä olivat hyllyt meillä, mutta toivottavasti sait omasi :)
      Kivaa viikonjatkoa!

      Poista
  3. Hui...olen kerran ystäväni kanssa mökkimetsään eksynyt. Meinasi ihan paniikki iskeä. Silloin ei vielä älypuhelimista nähty edes unta.
    Auringon mukaan sitten suunnistimme rantaan ja rantaa pitkin tarvoimme mökistä. Matkaa oli varmasti muutama kilometri...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eksyminen ei ole yhtään kivaa! Onneksi nykyään on tätä teknologiaa, joka joskus jopa toimii... :)

      Poista
  4. joo, täällä ei ole honkkaria, joo ja jos olisi nuo kaikki olisi varmaan jo loppu! mutta onneksi sieniä täälläkin riittää :) ja nyt kävi tekemään mieli, rapuja nimittäin...;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihanaa, kun sieniä riittää. Minä himoitsen tatteja, sillä ne ovat ehkä lempisieniäni ja niitä olisi kiva saada talveksi pakkaseen. Tattirisotto on niiiiiin namia :)

      Poista
  5. aivan mahtava tuollaiset rapujuhlat ilman suurempia "puristeluja". :)
    voi kun olisi aikaa kykkiä metsässä, sieltä löytyy nyt vaikka mitä ihanaa! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä! Jos olisivat rapujuhlat olleet tiedossa etukäteen, olisin stressannut ja järkkäillyt niitä monta päivää. Nyt meni mukavasti vieraiden kanssa yhdessä puuhastellessa. Ja kivat kemut saatiinkin aikaiseksi :)

      Eipä oikein tunnu olevan täälläkään aikaa käydä metsässä niin usein kuin haluaisi. Noh, ei voi mittää - käydään jos/kun ehitään... ;)

      Poista
  6. Ensimmäistä kertaa uskaltaudun kommentoimaan, vaikka blogiasi olen ahkerasti seurannut jo puolisen vuotta :) Taloa käytiin katsomassa jo, ja jos pankki on meille suopea tarjousta tulee Maanantaina. En tiedä mikä vois olla sen enenmpää unelmien täyttymys kun saada koti josta on haaveillut jo puoli vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun uskaltauduit ekaa kertaa kommentoimaan - ja millä kommentilla! Vau, miten yllättävä, iloinen ja ihana kommentti! Pidän ihan hirmuisesti peukkuja, että pankkiasiat sujuvat hyvin ja talo päätyy teille.

      Poista
  7. Toivotaan että onnistaisi! Koko päivän olen kauhulla odotellu, että välittäjä soittaa ja ilmoittaa, että on tullut jo tarjouksia tänään olleessa näytössä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tänään pitänyt peukkuja kovasti pystyssä, että pankki oli teille suopea ja homma etenee kaikkien toivomalla tavalla =D

      Poista
  8. Vielä ei tärpännyt tai tärppäsi ja ei tärpännyt, se oli niin sekava juttu etten itsekkään pysynyt perässä :D Huomenna oiskin sitten lähet kokopäivä neuvotteluja pankkien kanssa :D Toivotaan siis että meistä huomenna kuuluu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä hieman kuulinkin tänään tuosta sekavasta episodista. Voi kökkö, todella käsittämätöntä touhua tuossa nk. pankissa. Itsellänikin huonoja kokemuksia samasta puljusta... Hyviä puolestaan Säästöpankista ja Aktiasta. Tsemppiä - toivottavasti kuullaan/nähdään/palataan pian! :)

      Poista
  9. Se oli kyllä todella sekava kuvio! Toivotaan, että meilläkin on huomenna hyviä kokemuksia säästöpankista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulosti kyllä todella törkeältä. Saisivat pysyä ihan vaan vakuutuksissa, perhana...
      Sitten seuraavaksi Aktiaan (jos vielä täytyy - toivottavasti ei!!) - sitä voin suositella myös lämpimästi :)

      Poista
  10. Ei tää voi olla näin hankalaa! Aina vaan siirtyy ja siirtyy! Nyt odotellaan huomista kuin kuuta nousevaa, tai VIIMEISTÄÄN maanantaina tulee säästöpankin vastaus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh... on teillä ollut melkoinen viikko! Olisi kyllä aika luksusta, jos tieto tulisi jo huomenna, niin ei tarvitsisi enää viikonloppua jännätä ;) Nooh, katsellaan ja palataan - ja toivotaan parasta!

      Poista
  11. Meillä on kahteen pankkiin huomenna vielä aika, ja sitte sieltä säästöpankista tulee tieto huomenna tai Maanantaina! Toivotaan todella, ja ennenkaikkea toivon ettei talosta tuu tarjouksia... vielä :D

    VastaaPoista