lauantaina, elokuuta 04, 2012

Satoa

Toissapäiväiseltä kirppiskeikalta löytyi upea nahkasalkku - ja mihin hintaan. 5 euroa! Tähän sopii mukavasti läppäri ja kartat :) No joo, noita karttoja en yleensä kanniskele käsilaukussani. Ostin vuoden 1953 kartaston lehdet eurolla tulevia projekteja varten. Karttafriikkinä laitan osan varmaan kehyksiinkin.


Sisko ja sen veli. Talvella englantilaisesta nettikaupasta "rahalla" ostettu nahkalaukku ja nyt kirppikseltä vitosella hommattu laukku ovat kaunis pari :)


Puutarhabloggaaja tässä hei... Niin, että mitä tapahtui? Keväällä siemenistä istuttamani kurkun taimet eivät vain yksinkertaisesti kasvaneet - eivät sitten millään. Nyt nuo minitaimet alkavat kukkia. Kivat niille ;)


Pari kasvihuonekurkkua ostin taimina ja ei nilläkään hyvin mene. Hyvällä säkällä saan kaksi avomaankurkun kokoista kasvihuonekurkkua tänä vuonna.


Onneksi sentään kurpitsarintamalla ollaan viime päivinä lähdetty kasvuun. Muutama hieno kesäkurpitsa siellä olikin jo poimittavaksi. Jaa että mitä nuo vihreät pallot ovat? Keskikesän kesäkurpitsat lähtivät kasvuun, mutta surkastuivat matkan varrella. Nyppäsin pallukat talteen. Kyllä niistäkin ainesta kesäkurpitsakeittoon saa ;)


Joku yrittää valloittaa pihapetini. Hmmm...Kirpparilta ostettu "työkalupakki" tuli hyvään käyttöön kasvimaalla. Lokeroihin saa kivasti eri tuotteet ja kantokahva on ihan yliveto!


Mukavaa viikonloppua!

SHARE:

14 kommenttia

 1. eipä joku timpuri aikoinaan varmaan ajatellut että joku tunkee kurkkuja hänen työkalupakiin ;)
  Hieno sato sulla kuiten :) mie keskityn vaan marjoihin, niitä tulee takuuvarmasti.
  Mukavaa viikonloppua sullekin !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei varmaan ajatellut... Ennemminkin nauloja ja ruuveja varmaan aatteli jonkun siinä kuskaavan :)
   Marjat ovat onneksi varma nakki, jos ei nyt mitään luonnonkatastrofia ilmaannu...

   Poista
 2. Samma här eli kurkut ovat samaa suuruusluokkaa niin kasvimaalla kuin kasvihuoneessakin, mikä lie vialla? Hienoja löytöjä olet tehnyt, pakki on upea!

  T. Sari Puumulista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ihme juttu! Ollaan ostettu samoja kurkunsiemeniä, joissa on ollut joku vika. Meissähän ei voi mitään vikaa olla... ;) Kiitos, pakki on kyllä hieno ja monikäyttöinen!

   Poista
 3. Tasan ei käy..vai miten se meni! Minä en nimittäin osannut varautua kurkuntaimien kokoon ja nyt yksi laatikko on valtoimenaan jättiläismäisiä kurkuntaimia, ne rönsyilevät ulos ja olipa yksi kietoutunut haravaankin ;D
  Ja laitoin niitä vain 3.. Huh! Ehkäpä ensi vuonna osaa varautua niiden kokoon- ellei sitten käy kuten sinulle ;)

  Hieno vihanneskori!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä käy ei! Ja että oikein haravankin ympärille... huh tosiaankin :D No mutta nautihan kurkkusadosta. Omat kurkut ovat parhaita - rousk :)
   Tänks, työkalulaatikko on yllättävän näppärä vihannesloora.

   Poista
 4. Heipä hei! Katselin tuossa pihapetisi valloittajaa ja minun silmääni se näyttää kovasti Elämän langalta (en tiedä onko sille joku muukin nimi olemassa). Meillä päin se on yksi vihatuimmista puutarhan valloittajista (vaikka onkin kaunis kukkiessaan), koska se leviää hirmuisesti ja köynnöstyy ihan kaikkialle ja on TODELLA vaikea hävittää tontilta.

  Ehkä ei silti säikähtää kannata, mutta ajattelin että jos ei halua sitä joka paikkaan leviämään, kannattaa ryhtyä torjuntapuuhiin... =)

  Ihana blogi sulla, täällä täytyy vierailla aina kun vain ehtii!
  t. Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippatirallaa!
   Kyllä, pahamaineinen elämänlankahan se siinä mennä kieputtaa :) Meillä on tätä riesaa ollut jonkun verran, mutta nyt olen saanut sen kuriin ja kasvamaan sellaisissa paikoissa, missä se näyttää kivalta, eikä haittaa ketään/mitään. Aiemmin oli tosiaan tuskaa, kun sitä kasvoi kasvimaallakin ja marjapuskissa. Varovainen sen kanssa saa tosiaan olla.

   Kiitoksia kommentista ja tervetuloa vierailulle aina vain kun ehdit :)

   Poista
 5. Upea laukku, vitosella! Miks mä en tee koskaan tollasia löytöjä? Pöh. Kauniita sadonkorjuukuvia olet napsinut, ilo katsella. Ja R.I.P. vaan kurkuille. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. RIP kurkuille :)
   Tällä viikolla totesin, että ehkä sieltä olisi pari kurkkua saatu, jos olisin jaksanut jatkaa kastelua. Ei huvittanut... ;D

   Poista
 6. Sekä työkalukantimelle ja häkille täältä peukkuja, vautsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks! Työkalukannin on osoittautunut ihan ylivedoksi erilaisten tuotteiden noukkimisessa puutarhassa... ;)

   Poista