Blogimaailma pursuaa nyt raparperiherkkuja, joten kannanpa korteni kekoon. Minun teki mieli tehdä raparperista jotain hyvää, mutta en jaksanut alkaa leipomaan piirakkaa tms. Mietin, että raparperista ja mansikoista tulisi varmasti aika kiva ja raikas rahka ja päätin sitten kehitellä ajatusta hitusen pidemmälle. Siitä syntyi tämä hyydykekakku. Esteettisesti ei ole mikään kaunotar, mutta maku oli niin hyvä, että taidan tehdä uuden. Tämä nimittäin meni jo :)
Raparperi-mansikkahyydykekakku
4 raparperin vartta
5 isohkoa tuoretta mansikkaa (tai enemmän...)
iso purkki rahkaa (n. 500 g)
250 g eli puolikas purkki Lidlin Bourbon Vanilla -vaniljavanukasta (tai joku muu maustettu vanukas/jugurtti - ei rasvaton...)
1-2 rkl vaniljasokeria
tilkka limen tai sitruunan mehua
sokeria oman maun mukaan
2 liivatelehteä
Kiehauta paloitellut raparperin varret pehmeäksi pienessä määrässä vettä (n. 1 dl) ja sokeria. Siivilöi raparperit ja säästä liemi. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Paloittele mansikat. Laita osa mansikoista vuoan pohjalle ja sekoita loput rahkan, vanukkaan/jugurtin, limemehun, vaniljasokerin ja sokerin kanssa. Lisää joukkoon jäähtyneet raparperit. Kiehauta vielä raparperiliemi ja sulata siihen puristetut liivatelehdet. Lisää liivateneste ohuena nauhana. Kippaa mössö tuorekelmulla vuorattuun vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Maku paranee, jos maltat odottaa seuraavaan päivään.
Tämän yhden tekeleen perusteella en ole ihan varma, tarviiko tuorekelmua vuokaan vai lähteekö kakku nätisti irti ilmankin... uskoisin, että silikonisesta vuoasta voisi lähteä. Itsellänini käytössä oli tällä kertaa perinteinen alumiininen pieni kakkuvuoka, enkä halunnut ottaa riskiä :)
Kivaa alkanutta viikkoa!
Namnamm!!
VastaaPoistaLähenkin tästä jääkaapille.. kinkkuleipaa värkkämään :D
Kinkkuleipää... nam... kuola valuu ;)
PoistaEt viittis tehdä yhtä (ISOA) ylimääräistä, ottaa mukaan ja tulla Lillaan mun kanssa herkuttelemaan ☺☺
VastaaPoistaOsaan kyllä itekin, mutta mun Padi tursuaa jo ihania ohjeita, ENKÄ YHTÄÄ O TEHNYT :/
Joo-o... :) Nyt on ollut vähän laiskuutta ilmassa tämmöisten suhteen ja menoa haittaa myös se, että kaik miun raparperit on kohta käytetty! Kääk! Pientä vartta pukkaa, mutta niiden kasvua joutuu odottelemaan vielä hetken. Täytyy mennä varmaan "varkaisiin"... =)
PoistaNoh, täytyy sit vaan tallentaa koneelle muiden joukkoon :/
PoistaOi vitsi tätä pitääkin kokeilla jossain kohden tuohon jäljelle jääneeseen raparperiin.. ,) Kiitos tästä reseptistä!
VastaaPoistaKokeilepa ihmeessä (ja tästähän voi säveltää omia versioitakin). Ollos hyvä:)
PoistaNyt on kyllä ihan pakko saada niitä raparpereja tuohon pihalle kasvamaan!
VastaaPoistaMä tarvin kanssa lisää raparperia :) Ehooooottomasti!
PoistaOijoijoijoi! Namiii! Kiitos ohjeesta, ehkä tätä kokeilen jahka meidänkin raparperit ovat korjuuvaiheessa täällä pohjoisessa :)
VastaaPoistaKiitoksia - kyllä tätä kannattaa kokeilla, kun olette siinä "vaiheessa" :)
PoistaLöysin ihan ihanan blogin sattumalta! Liityin heti joukkoon mukaan! Palailen siis jatkossakin ja kiitokset ohjeesta!
VastaaPoistaVaikuttaa mahtavalta. Raparperi saapuu äidin mukana meidän multaan vasta juhannuksen jälkeen. Ehkäpä sitten. :P
VastaaPoistaHyvän näköistä ja varmasti hyvän makuistakin, kiitos paljon ohjeesta!
VastaaPoistaRaparperin kukkakin on niin kaunis, kuin myös sen varren sävy.
Hyvin sopii sinulle aurinkohattu ja hyvä suoja hiuksillekin.
Leppoisaa päivän jatkoa!<3
Tätäpäs täytyy testata!
VastaaPoista