tiistaina, kesäkuuta 28, 2011

Kesäkuvia

Mukavaa lomakeliä ennustettu tälle viikolle. Tänään olikin jo oikein passeli ilma, ei liian kuuma pihapedissä makoiluun ja verkkaiseen maalausurakkaan =)

Saunan ikkunalla olevat valkoiset pelargonit jaksavat hämmästyttää kukinnallaan. Olosuhteet ovat ilmeisesti niille otolliset.


Nuppujakin on valtavasti jo olemassa olevien kukkien lisäksi. Ja hyvä kun edes muistan tuota kastella...


Tässä normaalimpi versio ;)


Kasvimaalla ollaan... miten sen nyt sanoisi... kasvettu ainakin.


Laatikoissa tunnelma on nimittäin aika tiivis. Kesäkurpitsoitakin tuli jostain syystä enemmän kuin piti... jännä juttu. Olisikohan vika mahdollisesti kylväjässä? Miksi pitää istuttaa koko pussillinen eikä esim. muutamaa siementä?


Kasvihuoneen amppelitomaatissa yksi tomsku kyllästyi vihreään. Katsotaan seuraavatko muut edelläkävijää.


Mansikoissa on yllättävän paljon raakileita. Nyt äkkiä verkkoa suojaksi, muuten päätyvät lintujen herkuksi.


Tämä kyltti ilmestyi pihallemme aika pian muutettuamme taloon. Siinä se jökötti keskellä "nurmikkoa", kun kerran tulimme töistä kotiin. Tekijä arvattiin heti ja nyt vain odotamme, koska saisimme "Ei talvikunnossapitoa" -kyltin tms. Ei ole vielä näkynyt ;)


Katsokaapas kuka se taas kurkkii tiilen alta kasvihuoneessa. Joku on tainnut tykästyä paikkaan. Ehkä vallan muuttanut sinne.


Pusikossa rapisee iltaisin. Siili se siellä kierrokselleen. Eilen sille maistui salaattini jämät.


Ja kun on kaunis tyyni yö, yksinäinen pihalepakkomme aloittaa hurjan hyönteisjahtinsa. Outo kaveri, jonka villejä kuvioita jää lumoutuneena katsomaan (sainpa huippufotonkin...). Missä sen kaverit ovat?


Luonnonkukkateema sisällä jatkuu...


Raparperista tehty herkku maistuu auringossa. 


Huomenna suuntaamme kohti länsirannikkoa ja saaristoa. Ihanaa päästä haistelemaan merituulta. Aurinkoista ja lämmintä viikon jatkoa kaikille teille!

___________________________________________

Lisäys:

Oli sen verran myöhä, kun edelläolevaa kirjoittelin, joten en enää jaksanut laittaa raparperikakun ohjetta, vaikka tarkoitus olikin. Bongasin kakun Kainuunkadun Jaanalta ja sovelsin siitä oman versioni. Jaanan versio löytyy täältä ja tässä minun versioni. Minusta nämä hyydykekakut ovat kivoja, kun niitä pystyy helposti muokkaamaan. Laittaa vähän sinne päin, mitä nyt kaapista löytyy ;)

Raparperi-tuorejuusto/jogurttikakku

Pohja:
200 g domino- ja kaurakeksejä (laitoin siis näiden sekoitusta, joka toimi oikein hyvin)
75 g voita

Täyte:
2,5 dl flora vanillaa
2 tl vanilliinisokeria
4 tl sitruunanmehua
200 g turkkilaista jogurttia tai esim. tuorejuustoa
5-7 vartta raparperia
3 dl vettä
2 dl sokeria
5 liivatelehteä

Kiille:
Raparperin keitinliemi
3 liivetelehteä TAI hyytelösokeria paketin ohjeen mukaan

Murskaa keksit. Sulata voi ja kaada keksimurujen joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja levitä tasaisesti. Laita pohja jääkaappiin.

Kuori ja paloittele raparperit ja laita veden ja sokerin kanssa kattilaan. Keitä pehmeäksi. Siivilöi raparperit ja keitinliemi erilleen, mutta älä heitä kumpaakaan pois.

Laita 5 liivatetta likoamaan kylmaan veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon jogurtti, vanilliinisokeri, sitruunanmehu ja keitetyt raparperit. Sulata liivatteet tilkkaan raparperilientä. Lisää seokseen ja kaada keksipohjan päälle. Laita kylmään hyytymään.

Kun täyte on hyytynyt, laita 3 liivatetta likoamaan kylmään veteen. Kuumenna pieni tilkka raparperin keitinlientä ja sulata liivatteet siihen. Kaada seos lopun raparperiliemen joukkoon ja koko seos hyytyneen tortun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.

Huom. Itse tein kiilteen hyytelösokerilla, koska liivatelehdet loppuivat. Se onnistui oikein hyvin. Jos käyttää hyytelösokeria, ei tarvitse laittaa sokeria keitinliemeen ihan niin paljon =)

Siitä vain testaamaan ja väsäämään mieleistä versiota!

SHARE:

12 kommenttia

  1. Voi miten kivoja kuvia taas ja hyvin siellä kasvaa! :)

    VastaaPoista
  2. Voi miten ihania, kesäisiä (loma)kuvia!
    Ihan lumoutuneena täällä niitä ihastelen...
    Upealta näyttää kasvimaanne ja todella hyvin kasvaakin! Pian saat omia tomskuja salaatiin ja leivän päälle, nam!
    Nyt alkoi mullakin LOMA! Jeeeee!!!! Ja meillä on helle, mikäs sen mukavempaa ;)
    Oikein ihanaa loppulomaa ja hauskaa reissua länsirannikolle!

    VastaaPoista
  3. Kaikkea ihanaa taas täällä! Mahtavasti kasvavat vihannekset kasvimallasi ja kokonaisuus hivelee silmiä! Hauska tuo kyltti ja söpöläisiä puuatrhan asukkejakin teiltä löytyy! Tuo raparperiherkku näyttää taivaalliselta, melkein tahtoisin reseptin...

    VastaaPoista
  4. Ihana postaus... kauniita kuvia vaikka kuinka..☺

    VastaaPoista
  5. Ihana blogi, ihkuja juttuja ja kuvia!Voinko muuttaa teille tai teidän kasvihuoneeseen ;)?

    VastaaPoista
  6. Ihkuja juttuja, voi noita pikkueläimii ja herkkuja. Luonnonkukat ovat kauniita:)

    VastaaPoista
  7. Ihanan auvoisia tunnelmakuvia....
    Symppikseltä näyttää sammakko, sammakot on minun ja Ruusan lemppareita :))
    Oletkos jo varannut toripaikan, että pääset myymään noita kesäkurpitsoja?
    Tuosta määrästä tulee jo melkoinen sato ;DD

    VastaaPoista
  8. Terkkuja täältä Houtskarin Mossalasta!
    Kiitos taas kivoista kommenteistanne.

    Liisa, ihanaa lomaa sinulle!
    RuusuLiisa, lämpimästi tervetuloa! Kasvihuoneeseen pääsee kyllä, mikäli sammakolla ei ole mitään sitä vastaan ;D
    Marja, toripaikkaa ei o vielä varattu ;) Katsotaan nyt ensin tuleeko sieltä yhtään kurpitsaa ja varaan sitten ;)

    VastaaPoista
  9. Ihania herkkuja sinulla näyttää olevan tulossa! Tuo on muuten totta, että koskaan ei ymmärrä kasvattaa vain muutamaa taimea, koko pussi on pakko kylvää...

    Mukavaa tiistai-iltaa!

    T. Sari Puumulista

    VastaaPoista
  10. Herrrrkullinen postaus kaikenkaikkiaan ☺
    Mietin vaan, että mihin joudut tuon kaiken viljelemäsi kanssa???
    Naapurit taitaa tykätä sinusta ☺☺

    VastaaPoista
  11. Täältäpä löytyikin kiva blogi, jään tutkimaan :)

    VastaaPoista
  12. Heippa! Täällä uusi lukijasi. Ihana blogi!!Tervetuloa myös romulyyli-blogiin visiitille toivottaa Riitta Sinikka.

    VastaaPoista