perjantaina, marraskuuta 03, 2017

Color Now 2018 - Minerals

Tikkurila julkisti eilen odotetun Color Now 2018 -värikokoelman ja paljasti vuoden 2018 värin. Minerals-värikokoelman maanläheiset ja murretut sävyt saavat inspiraationsa luonnosta, hiekasta ja kivistä. Kokoelman värit sointuvat toisiinsa saumattomasti, kuten värit luonnossa. Vuoden väriksi valittiin raadin toimesta terrakotan oranssi Ruukku N405. Edellisenä päivänä tuota vähän arvuuteltiin täällä kotopuolessa ja arvaus osuikin ihan nappiin (terkkuja vain Toijalan Värikaupan gurulle, joka tuon ennusti). Vahvat terrakotan sävyt ovat olleet niin paljon esillä viime aikoina, että kyllähän tuo Ruukku jotenkin oli aika luonnollinen valinta :)


Seinässä Etruski S471, pöytälevy Ruukku N405


Seinässä Etruski S471, pöytä, lamppu ja rasia Ruukku N405


Seinässä Ajopuu V484, penkki Ruukku N405

Vuoden 2018 värikokoelma Minerals syntyi väriraatilaisten Tikkurilan designpäällikkö Marika Raiken, trendianalyytikko Nina Bruunin ja luova johtaja Päivi Häikiön työpajassa. ”Skandinaavisessa sisustuksessa siirrytään nyt askelittain kohti eurooppalaista, maanläheistä värimaailmaa. Erilaiset tekstuurit ja kiiltoasteet lisäävät väriyhdistelmien mielenkiintoisuutta.” Nina Bruun kertoo värikokoelman tausta-ajatuksista. ”Rauhoittavat sävyt ovat kuin vastalause jatkuvalle hälinälle joka ympäröi arkea. Luonnonvaaleat sävyt henkivät hiljaisuutta ja seesteisyyttä.” Marika Raike kuvailee kokoelman inspiraation lähteitä.


Seinässä Ajopuu V484

Seinässä Etruski S471

Seinässä Himmeli H456


Itseäni uusi kokoelma miellyttää kovasti. Mukana on tosi hyviä ja suosittuja maanläheisiä harmaita kuten Ajopuu ja Piazza. Himmeli on aavistuksen kirkkaampi ja keltaisempi kuin Sisal, jolla maalasin vierashuoneemme seinän. Kun silmäilen kotona ympärilleni, meiltä löytyy aika paljonkin samantyyppistä värimaailmaa ja elementtejä, joista voi löytää Minerals-kokoelman sävyjä.


Lanseeraus järjestettiin Helsingissä Heli Thórenin kauniissa asunnossa, jonka seinät ja kalusteet oli maalattu kokoelman väreillä.  Kaikki oli hienosti sävy sävyyn, jopa tarjoilut :)

Tyylikäs Color Now 2018 -lehti on myös ilmestynyt, jossa on lisää tästä vuoden väriteemasta sekä paljon sisustusasiaa, maalausvinkkejä ja inspiraatiota. Täytyy kyllä nostaa hattua Tikkurilalle ja mukana olleelle tiimille - ihan loistavaa työtä! Vinkki: nopeimmin (ja ihan ilmaiseksi!) lehden saa käsiinsä tilaamalla sen Tikkurilan sivuilta eli täältä.

Mitäs pidätte? Nappaako Minerals?
SHARE:

5 kommenttia

 1. Kauniit sävyt jälleen. Kyllä Minerals osuu minuun.

  VastaaPoista
 2. Ehkä näistä joku päätyy makuuhuoneen seinään, kunhan inspis iskee.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

 4. Mä EN KESTÄ et kaikki hyvät tyypit on ollu siellä ja mä en päässyt! No, luen blogeista...hyvältä näyttää!

  VastaaPoista