tiistaina, syyskuuta 05, 2017

Yrittäjän päivä

Olen aina ollut vähän vastarannan kiiski ja erakko. Sosiaalinen kylläkin ja omasta mielestäni ihmisten kanssa hyvin toimeen tuleva, mutta tykkään olla omissa oloissani, oman kodin rauhassa kaukana muusta maailmasta. Neljä vuotta sitten tähän samaan aikaan palasin äitiyslomalta töihin. Samaa työtä olin tehnyt jo reilu 15 vuotta ja paluu äitiysvapaalta oli jotenkin haastava. Pää ei toiminut katkonaisten öiden takia kunnolla ja työnteko oli melkoista pakkopullaa. Vaikka en olekaan ikinä kokenut olevani mikään pullantuoksuisen äidin prototyyppi, tuntui silti että lapsettomat työkaverit olivat jossain ihan eri planeetalla. Vuoden lopulla syntyi päätös yrittäjyydestä ja seuraavana keväänä jätin työni kuudentoista vuoden jälkeen ja heittäydyin omilleni. Päätös oli hyvä. Työmotivaatio nousi ihan uusiin sfääreihin ja vaikka tavallaan tein samaa duunia kuin aiemminkin, oli siinä ihan eri tatsi. Työ muuttui paljon monipuolisemmaksi ja mielekkäämmäksi. Se, että pystyy itse vaikuttamaan asiakkaihinsa ja työaikoihinsa, on todella suuri asia. Joskus ne työajat toki ärsyttävät, sillä käytännössä yrittäjä on aina töissä - ainakin henkisesti. Säännöllisten tulojen puuttuminen on myös joskus vähän hajottavaa, mutta näiden asioiden kanssa kun oppii pärjäämään, on yrittäjyys todella ihanaa ja antoisaa. Tämä on nyt neljäs yrittäjän päiväni ja onhan tämä vähän klisee, mutta päivääkään en vaihtaisi pois. Tänään yrittäjän päivänä aion suunnitella yhden roll-upin ja tienvarsikyltin. Loppupäivän keskityn maalaamiseen. Because I can! =) Hyvää yrittäjän päivää!


Kiitos kaikille edellisen postauksen kommenteista. Koitan ehtiä vastaamaan niihin pian! =)
SHARE:

10 kommenttia

 1. Hyvää yrittäjänpäivää Sinulle!
  Itseltäni se aika on jo ohi:)
  Kotisi on kyllä kaunis <3

  VastaaPoista
 2. Minun oma rakas yrittäjätytär onnea !

  VastaaPoista
 3. Hyvää yrittäjän päivää. Freekuksi jättäytyminen oli paras päätös ikinä täälläkin. Joskus mietin voinko oikeasti ottaa ihan mitä töitä lystättää, mutta miksi en voisi. Päivän palaverit hoidettu joten ajattelin siivota ja lähteä lenkille. ´Cause I can :D

  VastaaPoista
 4. Ihana esimerkki olet! Toivon, että tulen perästä ;)

  VastaaPoista
 5. Kiitos samoin! Itse luovuin virastani kaksi (käytännössä viisi) vuotta sitten. Vaihdoin totaalisesti alaa, kouluttauduin uuteen ammattiin (hiukan on opinnot vielä kesken) ja siirryin perheyritykseemme töihin. Yrittäjäksi, vaikka olin koko nuoruuteni sanonut että en koskaan. No, vaihdosta en kadu. Vaikka olenkin (niin kuin kirjoititkin) aina töissä eikä varsinaisia lomia ole. Nyt pystyn itse suunnittelemaan työaikani ja työmääräänikin pystyn määräämään.
  Joten, hyvää yrittäjän päivää kaikille yrittäjille!

  VastaaPoista
 6. Olen kuulunut yrittäjäperheeseen ja vanonnut, etten koskaan ryhdy siihen hommaan. Veljeni jatkoi isäni jalanjäljillä ja siskollani on myös oma yritys. Olen vuosi ollut koulunpuolella töissä ja vuosi sitten keväällä laitoin toiminimen pystyyn. Yritystoimintani on vielä pienimuotoista, mutta näköjään tässä on joutunut syömään sanansa yrittäjäksi ryhtymisestä. Koska yrittäjän elämä ei ole aina siitä helpoimmasta päästä, en ole uskaltanut jättää vakituista työtäni (ja säännöllisiä tuloja, mutta ehkä vielä joskus...
  Oikein hyvää yrittäjäpäivää kaikille yrittäjille!

  VastaaPoista
 7. Hienoa kun uskalsit tehdä ton hypyn, yrittäjäksi.
  Minusta tuohon ei olisi, enkä nyt ikäni puolesta edes ajattele.
  onnea sinulle ja jaksamista.

  VastaaPoista
 8. Täällä vähän sama: tökki tosi pahasti palata töihin ja se olikin sitten yhtä lomautusta ja pätkää koko loppuaika - kunnes irtisanoin itseni. Oma yrittäjänura on vasta aluillaa enkä osaa vielä sanoa siirrynkö täysipäiväiseksi ( kesäisin ei kyllä juuri muuta tarvitsis tehdä, kuin valokuvata ) vai jatkanko sivutoimisena. Talvet kun ovat valokuvaajalle vähän haasteellisia, kunnes asiakaskunta on jollain tapaa saavutettu! Mutta tämä on vasta ensimmäinen vuosi, joten ihan heti sosiaalinen erakko ei heitä hanskoja tiskiin :) Onnea sinne!

  VastaaPoista
 9. Mukava on ollut päästä seuraamaan tuota matkaasi yrittäjäksi, varmasti on ollut oikea ja hyvä ratkaisu!
  Iloisia syyspäiviä sinne! <3

  VastaaPoista