lauantaina, tammikuuta 28, 2017

Remppa mielessä

Palataanpa nyt niihin luvattuihin remppa-asioihin. Kylpyhuoneen ohella meillä on ollut remontissa "epähuone", jonka kautta kuljetaan kylppäriin sekä perähuone, joka on aiemmin toimittanut romuhuoneen ja apukeittiön virkaa. Nyt perähuoneesta on muodostumassa kodinhoitohuoneen tapainen säilytyshuone ja varaeteinen. Huone tyhjennettiin jo kesällä ja siitä asti epämääräiset tavarat ovat ajelehtineet pitkin taloa ja mm. makuuhuoneeseen on kertynyt järkyttävä roinaröykkiö. Muutenkin kaikki on ollut enemmän tai vähemmän hukassa - jos ei sitä ole ollut jo ennen huoneen tyhjentämistä... No nyt on kuitenkin valoa tunnelin päässä, sillä perähuoneen seinät ovat valmiit (ovat olleet jo pidemmän aikaa), valaistus, sähköt ja putket kunnossa ja lattia muutamaa palaa vaille valmis. Ihastuimme niin paljon yläkerran vanerilattiaan, että tänne haluttiin samanlainen. Rasitus tälle lattialle tulee olemaan ihan eri luokkaa kuin yläkerran työhuoneessa, joten nyt vanerilattian kestävyys tullaan sitten testaamaan oikein huolella. Yläkerran lattia on näin viiden kuukauden käytön jälkeen täysin priima, mutta eihän siinä olekaan juuri muuta tehty kuin hipsitty hieman sukkasillaan.


Säilytysjärjestelmäksi tulee Elfa. Syksyllähän arvoin Elfan ja Ikean Algotin välillä ja kun Rauta-Otra -yhteistyön kautta sain hyvän tarjouksen Elfasta, ei asiaa tarvinnut sen enempää miettiä. Elfan monipuoliset ja muunneltavat ratkaisut sekä toiminnalliset elementit kiehtoivat ja samalla tykästyin muutenkin keveään ulkonäköön - ja nimenomaan siihen valkoiseen versioon. En halunnut meille mitään massiivisia umpikaappeja, joiden perälle saisin tungettua kaiken turhan piiloon. Tiedän itsestäni liian hyvin sen piirteen ja luulen, että tämmöinen "avoratkaisu", jossa kaikki on ikäänkuin esillä ja helposti saatavilla, sopii meille parhaiten. Esteettisyyden vuoksi hyllyseinän eteen voidaan tehdä myöhemmin jotkut liukuovet vanerista tms. Katsotaan nyt, miten hyvin tilanne pysyy hallinnassa :)

Elfan suunnittelu lähti liikkeelle siten, että lähetin K-Rauta Rauta-Otran suunnittelijalle Jaanalle kuvat ja mitat perähuoneestamme ja listasin jotain epämääräisiä toiveita siitä, mitä suunnitelmassa olisi hyvä huomioida. Täytyy myöntää, että kun koskaan ei ole omistanut mitään ns. hyvää säilytysjärjestelmää, ei oikein osaa edes toivoa mitään erityistä. Lähinnä toiveenani oli vain, että vaatetankoa olisi paljon ja sitten ihan hyllytilaa ja korisäilytystä ja jotain pyykkijuttuja... :) Sehän tässä Elfassa on hyvä, että järjestelmää on helppo täydentää, jos huomaa käytössä jonkun olennaisen puutteen. Sarjasta löytyy periaatteessa kaikki, mitä vaan voi tarvita. 

Kuvien ja mittojen toimittamisen jälkeen sovimme Jaanan kanssa tapaamisen Rauta-Otraan, jossa kävimme vielä käytännössä Elfan mahdollisuudet läpi ja ideoimme yhdessä lisää. Jaana kirjasi lisätoiveeni ylös ja piirsi luonnokset. Kaikkinensa käyntiin meni aikaa reilu tunti. Seuraavana päivänä sain lopulliset piirrokset ja tarjouksen. Tämä Rauta-Otran Remontti-Centerin tarjoama suunnittelupalvelu on maksutonta ja siihen kuuluu myös tarvittaessa kotikäynti. Elfan lisäksi suunnitelmat voi teettää Inarian, Sovellan ja uuden, vain Rauta-Otrasta löytyvän Luova-järjestelmän säilytyskalusteisiin. Remontti-Center toteuttaa nimensä mukaisesti kaikenlaiset remontit suunnittelusta toteutukseen. Remontin tilaaja saa halutessaan myös maksuttoman asbestikartoituksen sekä sisustussuunnittelun.
Tämmöinen Elfa-seinä meille on nyt sitten tulossa. Oikeassa reunassa ovat pesukone ja kuivausrumpu ja niiden päälle tulee samanlainen vaneritaso kuin keittiössä. Hyvältähän tuo vaikuttaa paperilla ja nyt sitten odotellaan ensi viikkoon, että saamme tuotteet kotiin. Odotan kyllä tämän huoneen valmistumista ehkä enemmän kuin minkään muun. Ihan älytöntä on ollut lykätä toimivan säilytystilan ja kodinhoitohuoneen tekemistä tämä reilu neljä vuotta. On kuitenkin niin paljon arjen sujuvuuteen vaikuttava asia... :) Sitten kun vielä joskus saamme funtsittua ja remontoitua pääsisäänkäynnin eteisen, niin en ehkä voi edes käsittää, miten toimivaa elämä voikaan olla... :D

Samaan aikaan toisaalla: asemapäällikkö on pistänyt epähuoneenkin uuteen uskoon. Katto oli pakko tiputtaa alas ja paneloida uudelleen. Läheisestä lautafirmasta sai tummaa paneelia ihan sikahalvalla, joten epähuone jatkaa siis tummalla katolla (uusille lukijoille tiedoksi ja vanhoille muistutukseksi epähuoneen eri vaiheita: epähuoneen työpiste ja epähuone telkkarihuoneena). Seiniä vähän levytettiin lisää. Yksi seinä jäi valkoiseksi lautaseinäksi ja levytetyt seinät maalattiin Tikkurilan Mulperilla. Lattia ja pönttöuuni maalataan ensi viikolla (mielellään yhtenä päivänä yksillä hajuilla).
Että tämmöistä. Remppahan se on meillä aina mielessä :D


TallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallenna
SHARE:

1 kommentti

  1. Toi vanerilattia on kyllä niin <3. Ja kodarista tulee varmasti ihanan toimiva.

    VastaaPoista