perjantaina, heinäkuuta 15, 2016

Laiskan kastelijan laatikot

Kaupallinen yhteistyö: Orthex Group

Taidan olla auttamattomasti myöhässä tämän postaukseni kanssa, sillä kaikillahan kesäkukat ovat kukkineet terasseilla ja parvekkeilla jo hyvän tovin, eikö vain? Jos paikalla on joku mattimyöhäinen, joka vielä harkitsee terassilaatikoiden hommaamista ja niiden täyttämistä kukilla tai jos katselet vanhoja, kulahtaneita parvekelaatikoitasi sillä silmällä, että ne voisi jo uudistaa, pidäpäs mielessä Epoque terassilaatikko!

Epoque-terassilaatikot (klik) ovat Orthex Groupin valmistamia kestokastelulaatikoita, jotka ovat 100% uusiomuovia. Nerokas mittatikku kertoo kastelutarpeen ja isoon vesisäiliöön mahtuu reilustikin vettä. Nämä ovat meikäläiselle aivan täydelliset kasvilaatikot, sillä kesäkukkien kasteleminen on mulle jotenkin vaan niin hirveän vastenmielistä puuhaa :D Keittiöpuutarhaa ja kasvihuoneen kasveja kastelen oikein mielelläni, mutta kesäkukat ovat pakkopullaa. Olenkin analysoinut itseäni tänä kesänä ja todennut, että en oikeastaan ole koskaan ollut ”kesäkukkaihminen”. Kukkien ostaminen pelkäksi koristeeksi vain pariksi kuukaudeksi sotii ilmeisesti joitain perusperiaatteitani vastaan. Kasveista pitää saada hyöty tai sitten niiden täytyy olla ikuisia ;) Tämän analyysin pohjalta tajusin, että ensi kesänä jätänkin pelargonit ja ulkomuratit ihan suosiolla kauppaan ja ostan laatikoiden täytteeksi paljon ihania yrttejä! Rakastan kuitenkin eniten vihreää/viherkasveja ja kukkivathan ne yrtitkin, jos kukkia kaipaa.

Vanhat terassilaatikkoni olivat ihan hirveät eli nämä Orthexin lähettämät Epoquet tulivatkin todella tarpeeseen. Terassin ilme muuttui kulahtaneesta kasarista oikein tyylikkääksi uusien mustien laatikoiden myötä. (Tai niin tyylikkääksi kuin se epämääräisten kesäkukkasekoitusteni kanssa vaan voi olla. Joku floristi voisi saada sätkyn tästä kukkamixistä…) Mukana oli laatikoiden kiinnityskoukut, jotka saivat asentajalta positiivista palautetta tukevuudestaan. Olivat kuulemma vähän eri sorttia kuin ne edelliset rimpulat... Koukkujen täytyykin olla kestävät, sillä kun vaikkapa tuommoisen 80 cm leveän kestokastelulaatikon täyttää vedellä ja mullalla, on painokin sen mukainen. Hyvä että terassin kaiteet kestävät, heh ;)

Epoque-laatikoiden ansiosta minun ei ole tarvinnut kastella kukkia etenkään näillä keleillä kuin kerran parissa viikossa. Siitä jos mistä nautin! Huoletonta kesäkukkailua ja kikkailua :) Ensi kesän yrttiviljelmiäni todellakin jo odotan. Suunnittelu täytyy aloittaa hyvissä ajoin, sillä neljään Epoque-laatikkoon mahtuu yrtti jos toinenkin :)

Ai niin, jos siellä nyt oikeasti on joku jolle kesä alkaa heinäkuussa ja silloin vasta tulee hommattua myös ne kesäkukat parvekkeelle tai terassin kaiteelle, niin ei huono homma ollenkaan. Heinäkuu on tarjoushaukoille mitä parhainta aikaa puutarhoilla ja taimistoilla. Viime vuonna ostin heinäkuun puolivälissä puutarhan alesta niin komeat amppelit, että ne olisivat kukkineet varmaan pakkasten tuloon asti - jos vaan olisin jaksanut niitä kastella... ja lannoittaa :DYhteistyössä
 Orthex Group
SHARE:

9 kommenttia

 1. Tommottiset vois olla passelit parvekkeelle. Vois reissatakin huoleti 😉

  VastaaPoista
 2. No olis kyllä kätevät!! Ehei, mä oon vasta aloittamassa kesän projektit joista yksi on kesäkukat ja (lisä)yrtit.. Hupsan. :) Toki heittelin kesäkukkasiemeniä jo keväällä sinne tänne mutta nytkin tupsahtelee esiin mitä ihmeellisemmistä paikoista kukka jos toinenkin. Tämäkin jännää mutta ehkä voisin harkita myös kauniita ja harvapäälle sopivia puutarhalaatikoita.

  VastaaPoista
 3. Hyvä tietää että tuollaisia on olemassa. Ovat varmasti käteviä. - Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 4. Mulla on ollut saman valmistajan ruskeat versiot jo vuosikausia. Etsin pari vuotta sitten samalla systeemillä toimivia ostaakseni uusia, mutta en löytänyt. Tuo musta (tumman harmaa?) onkin tosi tyylikäs väri. Nämä laatikot ovat kyllä ihan parhaat mitä olen koskaan omistanut.

  VastaaPoista
 5. Miulla on istutettu parvekepuutarhan kasvit Orthexin altakasteluruukkuihin ja hyvin ovat tomaatit ja yrtit niissä viihtyneet! Vaikka olen olevinani niiiiin puutarhuria, niin täytyy myöntää, että olen myös laiska kastelija. Ruukut ovat pitäneet viljelmäni hengissä jo pitkään :)

  VastaaPoista
 6. Juu ei tule kesäkukkia (varsinkaan amppeleita) tännekään enää. En vaan kertakaikkiaan näe mitään järkeä siinä, että pitää kiertää kastelukannun kanssa rinkiä ja kuitenkin suurin osa vedestä lorottaa kintuille siitä amppelin pohjassa olevasta reiästä..

  Altakasteluruukut näyttää käteviltä, mutta meiltä puuttuu kaiteet :): Vaikka voishan noita tietty ihan vaan patiollekin ripotella ilman ripustuksia.
  Mutta se on nyt nähty, että mun(kin) peukalo ja tykästys on enempi yrtteihin kuin kukkiin kallellaan.

  VastaaPoista
 7. Oi, tuollaiset on kuin tehty minulle. Olen niin hajamieleinen tuon kastelemisen suhteen. Kaunis terassi teillä!

  VastaaPoista
 8. Kätevänoloiset laatikot, ja hyvän näköisetkin😊

  VastaaPoista