perjantaina, tammikuuta 15, 2016

Lisää viherrystä... ja remppamietteitä

Poikkesin loppiaisena Plantageniin ja nappasin sieltä mukaani pari viimevuosien suosikki/blogikasvia - peikonlehden ja lyyraviikunan. Peikonlehtihän on perinteinen kasvi, joka löytyy lähes joka mummolasta ja itsellänikin on semmoinen aikoinaan ollut. Mitä lie sitten tapahtuikaan. Tälle kaverille toivotan pitkää ikää jahka siirrän sen tuosta keittiön "pimeimmästä" nurkasta kunnon valoon. Sinnitelköön siinä nyt kuitenkin hetken :)



Toinen hankintani oli lyyraviikuna. Olen ihmetellyt tuota isoa puuta sisustuskuvissa ja nyt ihan sattumalta sen bongasin. Omani on vielä kovin pieni, mutta olisi tietysti mahtavaa, jos se kasvaisi tuommoiseksi alla olevien inspiraatiokuvien (Pinterestistä) näköiseksi puuksi. 


Ja niin sitä vaan on edellisestä remppapuristuksesta toivuttu, kun mielessä siintää jo yläkertaan siirtyminen ;) Meillähän on yläkerrassa remontoimamme vieraskammarin eli ex-makuuhuoneemme (jotain kuvia löytyy täältä) lisäksi ns. erkkeri tai aula, miksikä sitä nyt nimittäisi, sekä iso yhtenäinen tila kylmän vintin lisäksi. Niinkuin nyt vanhojen talojen yläkerroissa tuppaa olemaan. Edelliset asukkaat ovat tilat aikanaan kunnostaneet ja koko tila on tuommoista lämmintä oranssia / sinappia lattiasta kattoon. Lattiassa pyökkilaminaatti, seinissä kellertävä, valossa kimalteleva ysäritapetti ja katto tietenkin mäntypanelia, mitäpä muutakaan. Näihin asioihin puututaan seuraavaksi. Tuohon erkkeriin kaavailen koko perheen yhteistä pitkää työpöytää ja työtilaa. Ei meiltä hommat lopu... ;)

Muutaman tapettimallin hain jo "paikallisesta" eli Pihlgren & Ritolan tehtaalta. Kovasti miellyttää nuo kaksi etualan tapettia, mutta saa nyt nähdä mikä lopullinen valinta on. Itse olisin maalin kannalla, mutta asemapäällikkö epäilee, että pohja tulee olemaan sen verran epätasainen, että tapetti on parempi vaihtoehto. Päätetään sitten, kun vanhat sinappitapetit on revitty pois.

Näihin kuviin ja tunnelmiin...


SHARE:

22 kommenttia

  1. Viherkasvit tuntuvat nyt niin kivoilta joulun jälkeen. Peikonlehti on ihana, mutta hei tuo toinenhan on ihan mieletön :) Uusi tuttavuus mulle. Pitää ehkä saada :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin! Bongasin sen ensin Plantagenin sivuilta ja googlettelun jälkeen tajusin, että kyseessä on tuo upea puumainen kasvi. Täytyy varmaan perehtyä kasvin leikkaamiseen ym. jotta sen saa kasvamaan tuommoiseksi hienoksi :)

      Poista
  2. Huh, te kyllä jaksatte! Mun mielestä toi vihreä tapetti näyttää oikein ihanalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ainakin suunnitella... katsotaan nyt sitten, koska varsinainen toteutus käynnistyy. Tässä nyt kuitenkin on näitä "häiritseviä" tekijöitä tulossa ;)
      Minustakin tuo vihreä on ihana... yllättäin ;)

      Poista
  3. Luin tuon otsikon monta kertaa, että visertää. Mietin, että joko teillä muka on kevät niin pitkällä... :)

    Tuo Lyyraviikuna on itselleni aivan tuntematon, näyttää kyllä kivalta tuollaisena pienenäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei sentään :D Jep, kyllä tuo pienikin on oikein kivan näköinen kasvi.

      Poista
  4. Molemmat kasvit on näyttäviä jahka kasvavat kokoa.
    En halua pelotella, mutta tiesitkö, ettei peikonlehti ole ihan harmiton kasvi pikkulapsivinkkelistä?
    Mulla oli aikoinaan suvussa kasvanut peikonlehti. Kun esikoiseni lähti liikkeelle, lähti myös peikonlehti meiltä muualle. Silloin sanottiin sen olevan myrkyllinen. Nyt kun katsoin HUS - Kasviluetteloa, siellä se oli luokiteltu paikallisesti ärsyttäväksi. Ihan vaan, että osaat miettiä kasvin sijoitusta sitten jonkun ajan kuluttua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No enpäs tiennyt! Peikko lehtineen saa siis siirtyä yläkertaan turvaan, kun on sen aika. Kiitos tiedosta!

      Poista
  5. Peukku kaikelle vihreälle. Kasveille ja tapetille =D

    VastaaPoista
  6. täällä kans viherrytään sitä mukaan kun ulkona valo lisääntyy :) uusia tarttis hankkia ja vanhat kukat saada elvytettyä…teillä on kyllä aina niin kaunista!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valo ja vihreys kulkevat käsi kädessä :) Kiitoksia :)

      Poista
  7. Kauniilta näyttää. Ja mukava kun on jotakin vihreää, vaikkapa huonekasveja tai tapetteja. Kevään vihreyttä odotellessa.

    VastaaPoista
  8. Kivalta näyttävät, kasvit ja tapetit. Etualan tapetit ovat minunkin makuuni. Harmaa Bonnet on nytkin makkarin seinässä. Mielestäni kaunis kuin mikä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tykästyin erityisesti tuohon kauniiseen kuvioon. Sen kun saisi vihreällä pohjalla... Yritin googlettaa kuvia, joissa olisi käytetty tuota tapettia, mutta huonosti löytyi.

      Poista
    2. Mun Instassa (Aurinkoista) jossa on noin kolme kuvaa, on yksi kuva meidän makkarista, jossa tuota on siis käytetty. Siellä siis ainakin yksi esimerkki.

      Poista
  9. Hyvät kukat, samat blogikasvit löytyy meiltäkin :-) Meillä lyyraviikuna on aika iso kun ostin sen aika suurena ja se teki vielä muutaman lehden lisää niin niillä tuli äkkiä pituutta lisää monta kymmentä senttiä :-D Sitä en tiedä miten sen saisi haaromaan tuollaiseksi kuten noissa pinterest-kuvissa? Pitääköhän se uskaltaa katkaista jossakin vaiheessa..? No, onneksi meillä on tilaa ylöspäin kasvaa vaikka kuinka, ei tule katto heti vastaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä on paljon muitakin hyviä kasveja! Ja ei tosiaan tule ihan heti katto vastaan =) Alaosasta ainakin täytyy ottaa lehtiä pois, että siitä tulee puumainen (siis jos haluaa), mutta sitä minäkin mietin, että miten sen saa tekemään oksia. Täytyy lukea jostain "käyttöohjeet" =)

      Poista
  10. Nää vanhat talot ovat yhtä remppaa vaan :D Mutta ihanaahan se on :) Meillä ei taida kovin moni viherkasvi olla enää hengissäkään, sen verran jäivät remontin tiimellyksessä unholaa. Muutama uusi tulokas kyllä tekisi mieli hankkia kevään ja uuden kodin kunniaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän ne ovat, mutta mitä sitten tapahtuisi, jos ne rempat joku päivä tulisivatkin valmiiksi!? ;) Sitten varmaan alkaisi uusi kierros ja tai uuden vanhan talon metsästys... huh =)

      Poista
  11. Oih, tuollainen lyyraviikuna pitää hankkia, jos vastaan tulee;) Hyvältä kuulostaa suunnitelma tuosta erkkerin työtilasta. Mukavaa tammikuuta ja paukkupakkasia;)

    VastaaPoista