torstaina, kesäkuuta 26, 2014

Tulevaa keittiötä ja nykyistä olohuonetta

Tuleva keittiömme etenee pienin harppauksin. Tilan pystyy nyt hahmottamaan paremmin, kun väliseinä on purettu. Kattomadallus entisen makuuhuoneen puolelta lähti ensimmäisenä. Purku olikin odotettua siistimpi ja yllätys iloinen, kun vanha katto oli säilynyt hyvänä ja välttynyt pahemmilta koolauksilta ja naulan rei`iltä. Katsokaa, kuinka kauniin kiiltävä on tuo katon alkuperäinen maali!

Paaaaaljon on hommaa vielä edessä ennen kuin keittiöstä voi alkaa edes haaveilemaan. Suunnitelmia on kuitenkin jo hiukan pyöritelty. Välillä kaikki tuntuu ihan selkeältä ja näkemys siitä, mitä mihinkin tulee, on kristallinkirkas. Ja välillä tuntuu, että pää hajoaa. Onko muilla samoja fiiliksiä keittiösuunnittelun suhteen? Pitäisiköhän kääntyä ihan jonkun ammattilaisen puoleen? ;)Olo- ja ruokailuhuoneen puolella ei ole tapahtunut mitään muutosta. Ei edes uutta mattoa ruokapöydän alle ole löytynyt.Paikalliselta kirpparilta löytyi asemapäällikölle luettavaa: "Rakentajain kalenteri 1947"...

mutta varsinainen aarre on tämä: vanha VR:n puhelin. Ihana käly oli sen bongannut kirpparilta ja toi meille. Ihan mahtava - käly sekä puhelin ;)

Kivaa torstain jatkoa. Täällä pilkahtelee aurinko pilven raosta. Hui! =)
SHARE:

21 kommenttia

 1. mainio tuo puhelin! ai että :) oon suhteellisen uusi lukija, ja täytyy perehtyä tarkemmin blogin syövereihin... tyyli kolahti kyllä heti :)

  VastaaPoista
 2. ihana tuo puhelin....paremmin ei voisi sinne teille sopia..:)

  VastaaPoista
 3. Mainio puhelin!
  Eikä tarvita laajakulmaa... :D

  Mä ihmettelin, että mitä perhanaa on tapahtunut joidenkin blogien ulkoasuile kun on niin kaposeksi menneet - no, teillä on kaikilla lukuluettelossa Hunajaista-blogi, jonka kuva tulee tuonne palkkiin ihan helevetin isona ja kaventaa muun....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eiks o hiano luuri!
   No voe helevettiläinen... Hyvä kun huomautit! Sorry Hunajaista - poistuit juuri toistaiseksi lukuluettelostani... ;D

   Poista
  2. No nyt tää näyttää taas vanhalta kunnon voikukkapellolta :D
   Ei tarvi ottaa suurennuslasia...

   Poista
 4. Meillä oli lapsena kotona leikeissä joku samantapainen puhelin, vieläköhän se löytyisi jostakin... Ei tosin sovi meidän sisustukseen ollenkaan samaan tapaan, mutta olisihan se ihan hauska tietää missä sekin mahtaa olla. :)

  VastaaPoista
 5. Hyvältä näyttää kyllä niin kaikki. Matkalaukku ja tarjotin yhdistelmä on ehkäpä oma suosikkini.

  VastaaPoista
 6. Onpa taas niin kivoja asetelmia kera hauskan puhelimen :)

  VastaaPoista
 7. Kaunista ja harmonista, jääpä seurailemaan keittiön valmistumista.

  VastaaPoista
 8. Mun on pakko kommentoida tuohon keittiöahdistukseen...meillä on myös työn alla keittiö (ollut jo useamman vuoden jos totta puhutaan...) ja olen kokenut samanlaista myllerrystä kristallinkirkkaista ajatuksista pohjamutiin tuon keittiön suunnittelun kanssa. Yritän saada siitä vain kerralla niin hyvän, ettei heti tarvis huomata monia muutos- ja parannuskohteita. Siitä se varmaan johtuu. Ei oo kuitenkaan ihan pikkujuttu tuo keittiöprojekti. Pyydä vaan joku ammattilainen käymään, jos mietityttää. Meilläkin kävi, mutta ei se kyllä ainakaan mitään järkevää saanut aikaseksi, ei yhtä ainutta järkevää muutosehdotusta. Oma suunnitelmani alkaa ilmeisesti olla vaan aika hyvä ;)

  Ihana tuo vanha katto! Meillä on myös otettu esiin madalluksen alta vanhat kattopaneelit ja se oli koolattu niin perusteellisesti jättimäisillä nauloilla kiinni että itkettää... oon silti sitä mieltä että parempi näin ja saapa sitten näkyä edellisen remontoijan hulluus kun on tarvinnu tuhota hieno katto että saa lastulevyä pintaan.

  Odotan innolla keittiöprojektinne edistymistä, jos saisi vaikka omaankin projektiin vähän taas inspiraatiota. Kova työ on, mutta teiltä se tuntuu käyvän sutjakkaasti :) työniloa!

  terv. Elisa

  VastaaPoista
 9. Mutta mikä on tuo ihana lamppu ruokapöydän yllä?!? Juuri sellainen mitä olen etsinyt. Oih ja voih! Ja tuohon keittiöremonttiin, meillä uusittiin rintamamiestalon keittiö 50 luvulta alusta alkaen ja onneks!!! se remppa kesti vain viikon. Ei auttanu kun mennä keittiömyymälään ja lyödä suunnitelmat lukkoon. Nim. malttamaton ;)

  VastaaPoista
 10. Heti tekis mieli soitella! Meilläkin oli leikeissä tuollainen bakeliittipuhelin.

  VastaaPoista
 11. Voi kun kuullostaa tuo keittiöremppafiilis tutulta!
  Meidän keittiöremppa on edennyt jo niin pitkälle kuukauden rutistuksen (oman osuuden ja firman hommien) jälkeen, että tänään saadaan sinne vedet ja muutoinkin pääsen viikonloppuna laittelemaan astioita kaappeihin. Viimeistelypuuhia on jäljellä sisustamisesta puhumattakaan varmaan vielä ensi joululle.
  Me asuttiin meidän 50-luvun talossa 2 vuotta ja sinä aikana ehdin jo moneen kertaan miettiä mitä keittiöön haluan ja minne. Oikein hyvä asia näin jälkikäteen ajateltuna vaikka olen tosi malttamaton.
  Jotkin asiat oli "pakko" laittaa tietyille paikoilleen ja joitakin asioita vaan ei pytynyt toteuttamaan (penkki ikkunan alle olisi vienyt tasotilaa liikaa). Lopulta mulla oli itselää näkemys siitä mitä minnekin tulee ja mitä tarvitaan. Myös kokemus edellisen asunnon tooimivista keittiöratkaisuista oli plussaa suunnitteluhommissa (korotettu tiskikone mm.) SITTEN pyysimme tarjouksen peräti kuudelta keittiöfirmalta. Näytin omat suunnitelmani ja pyysin piirtämään jotakin sen tyylistä. Aika kivoja lisäyksiä tuli. Tosin hullujakin ratkaisuja (yksi firma kertoi, ettei heillä ole 90 cm leveitä laatikostoja ja meidän yksi muuriseinä on juuri sen levyinen. Ehdottivat että muuriin muurattaisi 10 cm lisää....?)
  Lopullinen suunnitelma muotoutui sitten näiden pohjalta ja hyvältä näyttää....
  Remppaintoa!

  VastaaPoista
 12. Tuttutunne, mutta kyllä se siitä lutviutuu pikkuhiljaa. Olen itse ollut kalustesuunnittelijana vuosia ja siltikin kun omaa suunnittelee niin välillä tuntuu että aivot lentää pellolle. On niin paljon vaikeampaa tehdä itselle päätöksiä, joutuuhan niitä sitten katselemaan ja käyttämään monen monta vuotta eteenpäin. Mutta uskon että lopputulos tulee olemaan hieno, sitäpä jäädään tänne odottelemaan malttamattomana.
  Ja taas saa todeta että kyllä kirpparit ovat mainioita aarreaittoja!

  VastaaPoista
 13. Anna sen tilan kertoa mitä se haluaa. Ja tietty listaa ne asiat mitkä haluat keittiöösi välttämättä. Alitajunta tekee hommat ja jonain aamuna tiedät kristallinkirkkaasti mitä pitää tehdä. Tsemppiä! Täytyy sanoa, että tyhjä olo kun keittiö on tehty. Se on yksi kivoimpia remppakohteita.

  VastaaPoista
 14. Tykään, tykkään, tykkään teidän nykysisustuksesta, että kyllä siitä keittiöstäkin hieno tulee, kun on teikäläinen sitä laittamassa!

  VastaaPoista
 15. Oi miten ihanaa! Meillä keittiön suunnitteli keittiöfirman suunnittelija.,kun meinasi tosiaan pää hajota. Tosin vankassa yheteistyössä tehtiin ja tulos on ollu mahtava! Pidän valtavasti värimaailmastanne. En käytä keltaista missään, mutta tuo keltainen kiureuen yö on aivan häkellyttävän ihana. Harkitsen vakaasti sitä työhuoneeni yhdeksi seinäksi.

  VastaaPoista
 16. Ihana valo tuossa tilassa - voi hyvin kuvitella, että siihen tulee kaunis ja iloinen keittiö! Onnea remppaan! ♥

  VastaaPoista
 17. Hyvin ovat osanneet säilyttää vanhan katon piilossa. Kyllä uskon, että saat sen kyökin suunniteltua itsekin - hiljaa hyvää tulee! Kunhan et laita sinne jotain ultramodernia korkeakiiltoista suorakaidetta pilaamaan vanhan talon tunnelman... ;-)

  T. Sari Puumulista

  VastaaPoista