maanantaina, tammikuuta 27, 2014

Keltaista & oranssia

Eilisen epäesteettisen pläjäyksen vastapainoksi silmänruokaa vailla funktiota ;) Olkaatten hyvät.
Sen sanon vielä, että pellettitakasta alias Rouva Ravellista on viime viikkoina ollut käsittämätön ilo ja hyöty. Se on ohjelmoitu käynnistymään itsekseen, kun lämpötila lattianrajassa tippuu 21 asteeseen. Käytännössä näillä pakkasilla se siis pöhisee pitkin päivää ja yötä. Muusta ei tarvitse huolehtia kuin papanan tankkauksesta koneeseen (aamulla ja illalla). Viime talveen jos vertaa, meidän torppa on niiiin paljon lämpimämpi. Syinä olo- ja ruokahuoneen seinien eristys ja ikkunoiden paperointi. Ensi kesänä jonkun täytyisi käydä vielä läpi vesiputkien reitti eri vesipisteille. Nyt on nimittäin tilanne, että -20 asteessa kylpyhuoneen putket ovat jäässä. Siksipä tälläkin hetkellä kylpyhuoneen hanoista kuuluu: tip tip tip tip...

Iloista viikkoa!
SHARE:

23 kommenttia

 1. Kauniita kuvia keltaisesta...kevättä kuvissa..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irmastiina. Kyllä tämä lisääntyvä valo ja aurinkoiset päivät vaan saavat ihmisen keväiseen fiilikseen :)

   Poista
 2. Tosi nättejä kuvia! Kevät tulloo! <3

  VastaaPoista
 3. Oi narsisseja, ihanaa. Kevät todella tulee. Ei sillä, nautin kyllä tästä talvestakin. Mutta teidän talven lieveilmiöt kuulostaa kyllä inhottavilta. Putket jäässä. Kääk. Toivottavasti ongelma selviää helposti. Meillä on kerran ollut kylppärin putket jäässä, mutta se selvisi onneksi helposti tutun putkimiehet vinkeillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovathan nämä talviset pakkaspäivät niin upeita, että mikäs niitä on ihastellessa. Mutta lieveilmiöt tosiaan eivät ole kovin kivoja. Ei auta muu kuin paikallistaa putkien reitti kesällä. Olisi pitänyt tehdä se jo viime kesänä, mutta kaikkea ei aina tajua/ehdi/muista. Siihen asti kikkaillaan valuttamalla hanoja kovilla pakkasilla... :)

   Poista
 4. Oi, ihania noi lumi- ja huurrekuvat!

  ps. meilläkin kukkivat jo narsissit ja krookuksetkin…

  http://shoptravelfood.blogspot.hu/2014/01/friday-flowers_23.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Oi, niinpä kukkivatkin - kävin kurkkimassa ja liittymässä lukijaksesi :)

   Poista
 5. Ihanat kuvat,mutta noi putki jutut ei!! Toivottvasti saatte senkin reilaan aikaan ettei isompaa vaihnkoa niistä aiheudu. Iloiset terkut sinne!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti <3 Putkille ei nyt talven aikana oikein voi muuta kuin valuttaa vettä kovilla pakkasilla. Kesällä sitten toivottavasti selviää onkelma ;)
   Aurinkoiset terkut sinnekin!

   Poista
 6. Moikkis,
  Nyt sitten iski ihan hirveä appelsiinin himo.
  Juu, jäätyneet putket ei kiva, mutta muuten niin ihanaa teillä. Tuolla meitsin blogissa muuten Punksista kuva ja herra V:lle terkut.
  t, Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nythän ne aplarit ovatkin parhaimmillaan - ja edullisimmillaan. Ei muuta kuin vitamiineja tankkaamaan :) Jäätyneet putket ovat ihan penaalista, mutta tällä hetkellä ei voi muuta kuin koittaa selvitä kikkailemalla...
   Terkkuja sinne!

   Poista
 7. Suosittelen lämpökaapeleita (ennytmuistavirallistanimeä) sinne vesiputkien viereen kylmimpiin kohtiin, esim. hirsiseinien läpivienteihin. Meilläkin tiputteltiin mutta nyt on neljäs talvi, ettei tarvi hermoilla siitä asiasta, että muistaako jättää hanan tippaseen, ja useammankin hanan. Vie toki pikkuisen sähköä, mutta lämpöähän siitäkin tulee lattianrajaan ja maksaa se vesikin, likavedestä puhumattakaan. Ihania valonsäteitä kuvissa, ah!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä! Lämpökaapeleista isänikin vinkkasi. Ilmeisesti asemapäällikkö hommasi jotain piuhaa jo viime talvena, mutta kun ongelma on putkien pitkä ja toistaiseksi tuntematon reitti kellarista kylpyhuoneelle ;) Ensin pitäisi vähän paikallistaa tuota reittiä, jotta saadaan ujutettua kaapelit kriittisiin paikkoihin.

   Poista
 8. Joo, tässä on päässy ihan uusiin sfääreihin lämmityksen suhteen: huh että on pönttöuunit ujeltanu aamusta iltaan ja on välillä tuntunu, että sekään ei riitä! Tuo pellettisysteemi kuulostaa suorastaan taivaalliselta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon sen!! Edellisessä talossa oltiin pelkkien pönttöuunien ja puuhellan armoilla, joten tiedän kyllä mitä lämmittäminen on pitkään jatkuvilla pakkasilla ;) Pellettisysteemi kyllä veti meillä nyt pitkän tikun =D

   Poista
 9. Ihania kuvia;) Mukavaa viikkoa Sinulle!

  VastaaPoista