tiistaina, helmikuuta 12, 2013

Kansainvälinen malli ja Voiton maila

Roinan haalimisesta tulikin mieleeni, että pahimpia kirppisheikkouksiani ovat ehdottomasti vanhat pahvi- ja puulaatikot ja muut puiset "jutut". Niin kuin nyt vaikkapa vanhat mailat. Eihän näiden(kään) haalimisessa mitään järkeä ole, mutta kun ovat mielestäni hienoja... ;)

"Kansainvälinen malli" ja "Voitto ite" ;)


Sporttikorneri


Vanhan pahvisen ompelulaatikon ostin kahdella eurolla kirpuilta viime viikolla. Sisällä oli neuloja, lankarullia, nappeja ym. Myös ihan uusia ompelukoneen neuloja paketillinen. Pelkästään se neulasetti maksaisi varmasti enemmän. Eikö ollutkin hyvin perusteltu tämä ostos? =) 

Ja oliko ompelutarpeita?

Kirjekuorilaatikon ostin yhdeltä kivalta papalta huutokaupassa. Papalle myytiin puoliväkisin kahdella eurolla kolme laatikkoa. Ajattelin, että pappa ei varmaan lähetä loppuelämänsä aikana enää tuhattaviittäsataa kirjettä, joten rohkeasti kävin kysymässä, voisiko hän myydä minulle yhden laatikon eurolla ;D Pappahan möi - ja jäi voitollekin ;) 


Että jos joskus saatte minulta kirjeen, tiedätte nyt mihin se on pakattu :)
Hitto, nythän on laskiaispullapäivä ja kansaivälinen lettupäivä. Mulla ei oo kumpaakaan! Tilanne täytyy korjata huomenna, sillä nyt täytyy rientää katsomaan Voiton uutta pikkuserkkua. Vauvoja pukkaa... =)
SHARE:

23 kommenttia

 1. Ihana...oikein puisia lankarullia...nykyisinhän nuokin ovat muovia...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu-u, vanhat lankarullat ovatkin minulla olleet hakusessa ja nyt sain niitä useamman oikein laatikon kera :)

   Poista
 2. Hienot puiset mailat! Minulla oli joskus puinen sulkapallomaila.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat ne kyllä vaan kivoja. Ei välttämättä tulisi mieleen laittaa muovista mailaa seinälle... ;D

   Poista
 3. Hyviä ostoksia olet tehnyt. :) Vai että lettupäiväkin... harmi että ryhdyin juuri herkkulakkoon helmikuun loppuun asti...

  VastaaPoista
 4. Muistan lapsuudesta tuollaisen isän vanhan puisen squash-mailan :) Onko ekakuvan lattia maalattu millä merkillä? Kiiltoaste näyttää kivalta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, lattia on maalattu Betolux Akvalla kahteen kertaan.

   Poista
 5. Kauniit, nostalgiset vanhat esineet eivät monesti ole järjen asioita. Ottaisin heti eteisen seinälle pari vanhaa sulkismailaa, siinä niiden olisi varmasti parempi olla kuin minun epämääräisesti huitovassa tassussani :)
  Liusun lausun laskiaista maamolasta, jossa laskiaspullakiintiö tuli täyteen jo viikko sitten. Nyt haaveilen jo blineistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pullat tuli sitten kuitenkin kylässä nautittua, joten blineihin siirtyminen ei olisi ollenkaan huono idea :) En ole koskaan niitä tehnyt, joten taidanpa tänä vuonna koittaa!

   Poista
 6. ....ja kohtahan se on Voitonpäiväkin :D

  Joillakin se on tuo taito hyppysissä noiden löytöjen kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä onkin! =) Voitolla on itse asiassa kolme päivää, sillä toukokuun 8. ja 9. päivä juhlitaan myös voittoa...:)

   http://fi.wikipedia.org/wiki/Voitonp%C3%A4iv%C3%A4

   Poista
 7. Missä sä oikein nykyisin metsästät? En oo koskaan nähny mailoja. Tahdon kans. Tahdon! Näyttävät niin täydellisiltä. (Repesin sporttikornerille.)

  Terkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin, että osaat arvostaa mun kummelihuumoria ;)
   Parhaat metsästysmaastot ovat melkeinpä tuolla Hämeenlinnan suunnalla. Siellä olen kierrellyt sekä täällä meidän lähistöllä, Eteläisellä Pirkanmaalla.
   Mailoja ei ole tosiaan aiemmin tullut vastaan, joten pakkohan ne oli kotiuttaa.

   Poista
 8. Eipä ole tullut vielä mieleeni tuo mailojen kerääminen, mutta mielettömän kiva ja kekseliäs idea ja näyttävät hauskoilta kokoelmana. Lankarullat ja nuo kaikki muut tavarat on taas sitä jotain, mitä on kiva katsella ja vaan ajatella...:) Mukavaa viikkoa ja syöhän paljon pullia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kaikkee sitä mieleen tuleekin... ;)
   Kiitos samoin - syödään pullia ;D

   Poista
 9. Hauska sporttikorneri ;) Meillä on myös noita mailoja, tosin autotallissa. Niillä mun vanhemmat on joskus muinoin pelanneet, kuvittele :D Hassua. Ihania pahvilaatikoita myös, oikeita löytöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, voi ensin käydä luistelemassa norjalaisilla pikaluistimilla ja sitten mennä pelaamaan kössiä... Sporttista, todellakin! Kiva kun teilläkin on tallessa mailoja, joilla on kaiken lisäksi tunnearvoakin :)

   Poista
 10. Taas harmittaa...voi pipo kun mä en jouda koluamaan tarpeeks usein! T: Krääsäharakka :)

  VastaaPoista
 11. Hienot mailat ja kivasti asetettu seinälle, vanha on kaunista...ainakin tavaroiden suhteen...ai, sinulla on kivoja päivityksiä täällä ja ihanalta näyttivät nuo mon to su -tyynynpäälliset kauniissa makuuhuoneessasi!!
  XX

  VastaaPoista