lauantaina, maaliskuuta 24, 2012

Kylvöhommissa…

...meni aamupäivä. Meinasin panna siementä vakoon jo viime viikonloppuna, mutta sitten huomasin, että ehei, eipäs hoppuilla. Kuun vaiheiden ja perinnetiedon mukaan nimittäin 23.3.-5.4.2012 on otollinen mullanvaihtojen ja kasvien kylvöjen aika. Jos kasvun tai sadon kanssa on tänä vuonna vastoinkäymisiä, voinkin syyttää omien puutarhataitojen sijaan kuuta... Nerokasta, vai mitä? =D


Nyt kun kevättä on jo haisteltu hetki ja sormet upotettu multaan, tuskin maltan odottaa Tampereen puutarhamessuja! "Puutarha-alan ja piharakentamisen messutapahtuma Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 13.–15.4.2012 avaa kesäpuutarhan kukoistuskauden. Huhtikuiset Puutarha-messut valloittavat jälleen kaikki puutarhan hoidosta innostuneet harrastajat ja ammattilaiset maalla asujista parvekepuutarhureihin. Tampereen puutarha-alan ja piharakentamisen messutapahtuma on perinteikkäästi kevätkauden houkuttelevin ostospaikka. Messuilta löydät muun muassa kesäpihan kukka-uutuudet, perinteiset perennat, kukkasipulit ja siemenet, yksivuotiset kesäkukat sekä monipuolisen valikoiman pensaita ja taimia."



Minua kiinnostaa eniten ehkä piharakentaminen, taimet ja erilaiset hyötykasvit ja kukkasipulit. Toisaalta kaikki muukin pihaan ja puutarhaan liittyvä - en ole ronkeli ;) Käykääpä kurkkaamassa nettisivuja ja toivottavasti ehditte/pääsette messuillekin. Netissä voi muuten tehdä Kotipuutarhurin tyylitestin. Hmmm, aika mielenkiintoisen tuloksen sain itselleni: Ylellisistä puutarhahetkistä nautiskelija! Joopajoo… se onkin varmaan jonkunmoinen tahtotila, vaikka totuus taitaa olla jotain ihan muuta. Kauaa en malta pihalla pötkötellä ja nautiskella, kun mieleen tulee taas "yks pikku juttu", joka täytyy tehdä, jotta voi sitten taas hetken huilahtaa… Näinhän se menee, eiksni ;)


Ensi viikon perjantaina on vuorossa viiden päivän visiitti Lontooseen ja sitten onkin pääsiäinen. Ihanaa Lontoo ihanaa. Ihanaa pääsiäinen ihanaa! =D Pääsiäiseksi ei ole mitään suunnitelmia. Lepoa kenties...? Kivojen Lontoon löytöjen asettelua paikoilleen...? Toivottavasti! =)

Muistakaahan siirtää kelloja tunti eteenpäin. Kesäaika, wuhuu!
SHARE:

24 kommenttia

  1. Voi, ihanaa Lontoo!! Minä haluan sinne myös.. Ihania yrttejä, Mukavaa Lontoon matkaa sinulle!!

    VastaaPoista
  2. Kauniita kuvia! Kasvatus on mukavaa puuhaa. Totta tosiaan, kesäaika lähenee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On se hauska seurata vihreiden pienokaisten kasvua!

      Poista
  3. vai että siementä vakkoon ;)
    mie en taijakkaan kylvää tai en tiijä ehkä koristekurpitsaa, niistä tulee ihania :)
    mieki just titesin että kohta pittää jo herätä , aamuvuor tiedossa ja normiherätys 5.45 joten huomenna siis 4.45 ! APUA !
    Mahtavaa sie pääset Lontooseen!Mun tyttö kehu sitä maasta taivaaseen ja aikoo kuulema muutta "isona" sinne asumaan :)
    Have a great visit to LONDON !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo-o, siementäpä hyvinkin! =D
      Mä laitoin nyt kanssa ekaa kertaa koristekurpitsan siemeniä kasvamaan. Koristekurpitsat ovat niin ihanan näköisiä, että pakko kokeilla.
      Voi apua, aamuherätys kuulosti TOD PAHALTA. Toivottavasti selvisit koitoksesta!

      En epäile yhtään, etteikö tyttö haluaisi muuttaa Lontooseen. Mullakin aikoinaan useampi lukiokaveri muutti sinne. On se niin hieno paikka. Edellisestä visiitistäni on kyllä jo lähemmäs viisitoista vuotta, mutta eiköhän se ihanuus ole ennallaan ;)

      Poista
  4. Ihanat astiat noi missä lukee kyljessä "sisältö"! Minä olen nyt siis kämmännyt omat kylvökseni, kun olen ihan väärää ajankohtaan laittanut ne itämään! :)

    Hauskaa Lontoota, se on ehdoton suosikkikaupunkini, jonne muuttaisin heti, jos mies vaan ei olisi niin vastarannankiiski! :)

    Kevätmessuja odotan minäkin innolla, Helsingissäkin ensi viikonloppuna, joten jossain välissä pitäisi saada järjestymään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mervi. Laatikot ovat todella kätsyt, kun ei tarvitse väsätä lappuja tms., jotta muistaa mitä on missäkin laarissa :)

      Kiitti kiitti. Ihanaa onkin päästä sinne pitkästä aikaa. Harmi kun miehet tuppaa olemaan tuommoisia vastarannankiiskiä... ;)

      Poista
  5. No on minulla kans tarkoitus laittaa taas joitain siemeniä itämään. Nuo messut aion jättää nyt väliin, siellä ei tuu kuin "hulluksi". Mukavaa Lontoon matkaa, siellä taitaa olla kevät jo pikkaisen pitemmällä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa hulluksi...? Voipihan se niin olla. Mulla ei ole kokemusta moisista messuista, mutta luulen että jonkunmoinen kilahdus siellä tulee koettua... ;D

      Poista
  6. auts, mun pitänee jättää messut kokonaan väliin jos siel hullu(mma)ksi tulee ☺☺
    -taidan olla jo tarpeeksi hullun kirjoissa....

    pitäsi opetella näin "suurtilallisena" tuo maamieskalenteri kaiketi ulkoa, ettei kaikkia istutuksiaan ainakaan onnistu sössimään ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa... tai jos puutarhamessuilla hulluksi tuleminen kompensoikin sopivasti sun muuta "hulluutta"?! =D
      No enhän minäkään noita maamieskalentereita ulkoa osaa. Netistä niitä lunttaan, tietennii :)

      Poista
  7. Siementä vakoon, jep jep... ;´D
    Ihania pieniä taimia sulla siellä jo onkin :) Varmasti tulee oikein hyvä sato!
    Olipas hyvä, että laitoin eilen enkä päivääkään aiemmin omat kukkaseni terassille!!
    Hyvää viikonloppua ja mukavia kylvöpuuhia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep jep... siementä on pantu vakoon oikein urakalla :)
      Mustan mullan kuvaaminen ei tuntunut kovin mielekkäältä, joten vähän huijasin teitä laittamalla viime vuotisten taimien kuvia kuvitukseksi. ANTEEKSI! =)
      Mahtavaa, nyt sun kukat tulee kukkimaan aivan hullun lailla koko kesän ;)
      Aurinkoa!

      Poista
  8. Jospa joskus kaupunkiin puutarhamessujen aikaan.. Vielä mahtavempaa olisi lontoossa päästä käymään!!!;) Kivoja pikku kylvöksiä sul. Pittäis itekki saaja aikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt onkin hyvä aika laittaa siemeniä itämään - vielä ehtii. Toivottavasti pääset messuille JA Lontooseen! =)

      Poista
  9. Ihana kylvöpostaus. Meilläkin kylvetään, tosin tällä kertaa vain rairuohoa ja ohraa. Mutta jospa tässä intoutuisi muuhunkin puutarhasuunnitteluun...

    Mukavaa Lontoon-reissua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Ohraa laitoin minäkin. Kylvämistä se on sekin ;)

      Poista
  10. No voi, minä olen jo mullat vaihtanut ja kylvöt tehnyt aikaa sitten...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ällös peljästy! Voi olla, että olet tietämättäsi osunut juuri oikeaan aikaan, jos kylvöistä on jo aikaa. Kokeilepa onneasi ja googleta kuun vaiheiden mukaisia kylvö- ja istutusaikoja :)

      Poista
  11. Joriininjuuria ajattelin tänään sujauttaa multaan, kunhan ensin haen niille korin Namusta.
    Samalla taidan taas raahata sinnepäin hieman tavaraa.. vanha viisaus: tuo tullessais, vie mennessäis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vai sellaiset on suunnitelmat... Ja hyvä viisaus onkin :)

      Poista
  12. Minun pitäisi tänään ehtiä noihin kylvöhommiin...tuli ostettua Puutarhan Kevät -messuilta sellainen Nelson Gardenin kylvölaatikkokin. Ja jos haluat jo ennen Hgin messuja puutarhamessujen tunnelmiin, tervetuloa Mielen Lumoon katselemaan kuvia Turun puutarhamessuilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti tulla jatkamaan, että sinähän olitkin jo ehtinyt katselemaan ja kommentoimaankin Turun messukuvia...niitä on tosin tullut ja tulee vielä lisää. Oli kameran liipasin herkällä :)

      Poista