torstaina, syyskuuta 22, 2011

Maapalloja

Tehdäänkö nykyään maapalloja? Siis niitä, joissa palaa valo? Ennen vanhaan ne olivat ihan must. Mä rrrrrrakastin mun maapalloa! Siinä paloi kirkas valo sisällä ja kaikkein kirkkaimmin loistivat Afrikassa Mali ja Tsad.


Löysin tämän pallon kirpparilta ja kun "maailma" repsotti ja halkeili, ajattelin, että teen tästäkin kuupallon repimällä koko "maailman pois". Mut nyt en vaan raaski. Tää on hieno näin! Yhdyspankki komppaa ;)

SHARE:

14 kommenttia

 1. Ihana!

  Mäkin rakastan maapalloja (ja paljon muutakin rojua). Ostin jokin aika sitten kirpulta lampullisen ison 2e:lla.. :) Sitten on pari pienempää ja vanhaa. Ihanat! Maapallokuvioisen tatskankin joskus nuorempana halusin.. miksei nytkin.. heh.

  VastaaPoista
 2. ajaijai! Mulla on pikkusena ollut iiiiihan samanlainen maapallo! Rakastin hiplailla sitä koska tuo kartta oli liimauksiltaan vähän "kuprahatanut" ja mun maalallo oli täynnä pieniä ilmakuplia niin siitä kuului kiva ääni aina kun sitä koski :DDDD

  Mä päätin nyt ottaa googlesta oppia ja yritän etsiä mikä ihme se kasvi on?! :D

  VastaaPoista
 3. Pepi: jebu! :)

  Anni: Miksei miksei... ;) Mä himoitsen myös semmoisia vanhoja peltisiä palloja, mutta en ole vielä löytänyt budjetilleni sopivaa...

  Jasmiina: hih, tän pallon liimaukset on kovettuneet aikaa sitten ;)
  Joooooo - nimeä voi olla kyllä hiukan hankala löytää, kun purkissa ei lue mitään, mutta good luck! =)

  VastaaPoista
 4. Ihana...muistan nuo valaistut pallot....☺

  VastaaPoista
 5. En ole tajunnutkaan kuinka kauniita noi pallot ovat, sellaista en ole koskaan omistanutkaan...Hitto, mä tahdon oman PALLON!!!

  VastaaPoista
 6. Tosi kiva!!Ihanaa viikonloppua Sinulle!

  VastaaPoista
 7. Minäkin pidän maapalloista. Aina kun näen maapallon kirpparilla, harmittelen, että jätin kerran ostamatta ihan oikeasti vanhan maapallon sieltä. En ole ikinä enää nähnyt niin kaunista ja vanhaa maapalloa :(

  VastaaPoista
 8. Maapallot ovat tosi nostalgisia! Valokin on ihanan lempeä ja tunnelmallinen, syksyyn sopiva.

  Mukavaa sunnuntaita!

  T. Sari Puumulista

  VastaaPoista
 9. Voi, muistan!:)
  Ne ovat kuule retroa;)
  En tosiaan ole nähnyt noita enää missään..

  VastaaPoista
 10. BINGO ! Rakastan maapalloja myös, nytkin hakusessa iso ja pieni. Löysin viime vuonna pojalleni pallon jonka maalasin liitutaulumaalilla mustaks ja piirsin valkoisella maalitussilla ne mantereet joissa oli jo käynyt (on melkoinen pallontallaaja). Nyt se on kuulemma kodissaan vaihtuvana liitupallo- vieraskirjana :) Pistän blogiini kuvaa kun käyn kylässä seuraavan kerran...Ny tarttis löytää itselle samanlainen.

  VastaaPoista
 11. joo..unohdin tulla kommentoimaan että en mä sitä googlesta löytänyt että mikä hiton kasvi se on..pyh..

  VastaaPoista
 12. Valaistut karttapallot on ihania! :) Mieki hinguin muutama vuosi sitte valaistua ruskiasävystä karttapalloa ja löysinki semmosen sitte Huuto.netistä (ei maksettu mainos) ja nyt mulla on ollu se jo muutaman vuojen työhuoneessa antamassa tunnelmaa :) Muuttojen välillä se on käyny varastossa levähtämässä ja sitte aina löytäny tiensä takasin sisälle :) Minun pallo ei oo kovinkaan vanaha, ehkä 10-20v mutta ajjaa asiansa ja värisävy siinä on ihana :)

  VastaaPoista