sunnuntaina, toukokuuta 26, 2019

Kätevä letkukela

Kaupallinen yhteistyö: Gardena

Näin ne Suomen kesäkelit vaihtelevat... Viikolla saatiin nauttia helteistä ja nyt viikonlopun aikana sade on huuhtonut siitepölyjä pois oikein urakalla ja koleaa keliä on luvassa vielä ensi viikoksikin. Toivottavasti se kesä siitä sitten alkaisi!

Ihaniin kesäkelien makuun pääsimme edellisenä viikonloppuna ja kesäiset kuvat ovatkin noilta päiviltä. Kasvihuoneessani alkavat kurkkuviljelmät olla hyvällä mallilla ja keittiöpuutarhassa salaatin- ja tillinsiemenet itäneet, joten olinkin ihan super onnellinen, kun Gardenalta lähetettiin meille roll-up 30 automatic letkukela ja pääsin testaamaan sitä. Se tuli kyllä enemmän kuin tarpeeseen ja nyt näin jälkeenpäin tajusin mikä urpo olen ollut, kun en ole ennen mitään vastaavaa hommannut! Seitsemän vuotta olen kiroten raahannut pitkin pihaa painavaa, hankalaa ja erittäin ärsyttävää letkuvyyhtiä, joka on ollut aina solmussa ja jonka takaisin paikalleen keriminen on ollut suorastaan infernaalista! Ja nyt sitten - pelkkä nykäisy niin letku kelautuu automaattisesti takaisin paikoilleen. Rakkautta!

Nyt ei siis enää tarvitse tapella letkujen, jatkoletkujen ja jatkoletkun jatkojen kanssa. Uusi Gardena letkukela on aivan unelma! Letkun käyttöön vetäminen vaatii pikkuisen voimaa, että ihan kolmevuotiaalta se ei onnistu, mutta loppu sitten onnistuukin. Letku rullailee mukavasti ulos pömpelistään ja sitä on yllättävän kevyt vedellä pihan poikki. Mukana tuleva kastelusuutin on niin kiva ja helppo käyttää, että kolmevuotiaskin saa sen auki ja kiinni. Seinäteline on simppeli kiinnittää seinään ja kelan saa tarvittaessa pois telineestä. Itse letkukelassa on jäätymisen kestävyys eli sen voi laittaa huoletta seinälle jo hyvissä ajoin keväällä eikä tarvitse pelätä pakkasta ja takatalvea.

Yksi erittäin kiva ominaisuus on myös mukana tuleva sulkuliitin, jonka ansiosta veden tulo lakkaa, kun suuttimen irrottaa. Se oli ihan uutta minulle, sillä vanhassa letkuviritelmässämme, jossa jouduttiin yhdistelemään monta pätkää pitkäksi letkuksi, ei sulkuliitintä ollut ja jos suutinta halusi vaihtaa, täytyi aina kipittää hanalle sulkemaan vedentulo ensin. 

Yhden lyhyen jatkoletkun jemmasin keittiöpuutarhan kupeeseen, sillä tuo letkukelan 30 metriäkään ei ihan riitä meillä joka paikkaan. Keittiöpuutarha kun on "näppärästi" kaikista kauimpana kaivon vesihanasta... ;) Sulkuliittimen ansiosta jatkoletkun lisääminen on kuitenkin niin naurettavan helppoa, että siitä ei ole mitään vaivaa.
Kiitokset Gardenalle, että kastelusta tuli letkukelan myötä niin ihanan nautinnollista!

Aurinkoisia kesäpäiviä odotellen ja toivotellen <3

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti