torstaina, helmikuuta 13, 2014

Kotiblogit-lehdestä vielä

Postilaatikostani löytyi eilen illalla Parhaat Kotiblogit -lehti - tai tarkemmin ottaen oikein kolme kappaletta! Niitä sitten illan mittaan silmäiltiin ja arvosteltiin (lähinnä omia kuvia ja tekstejä) ;) Lehden tekeminen meinasi kyllä omalta osaltani jäädä, sillä juuri deadlineä edeltävänä viikonloppuna meillä sairastettiin mahatautia, joka laajeni moneksi muuksi taudiksi. Ajattelin, että olisin panostanut kuviin ja teksteihin oikein huolella, mutta loppuviimeksi sain räpsäistyä muutaman tämän hetken tilannekuvan ja loput kuvat kaivelin arkistoistani. Ja ne tekstit... no, minen oo mikään kirjailija =D

Täytyy myöntää, että siihen saakka, kun sain jutustani vedoksen, olin tosi skeptinen ja jännitin etukäteen, miten onnistuu lehti, jossa ns. amatöörit tuottavat sisällön. Mielestäni se onnistui kuitenkin varsin hyvin. Asiaan vaikuttaa toki se, että lehden taitto on tosi kiva ja ilme raikas - hyvää työtä kaiken kaikkiaan. Reiluuden nimissä täytyy kumminkin sanoa, että lehti ei ole tarkoitettu täällä ahkerasti vieraileville tai muuten säännöllisesti blogeja seuraaville. Teille siinä ei ole välttämättä mitään uutta. Tai no, paitsi jos lehdessä sattuukin olemaan mukana sellainen blogi, josta ette vielä olleetkaan kuullut :)


Terävä havainto: Laskiaispullaa on yllättävän vaikea syödä, jos jättää kermavaahdon löössiksi. Laskiainenkin taitaa tänä vuonna olla vasta joskus viikkojen päästä. Tämä onkin siis Sulon päivän pulla, johon kuuluu olennaisesti löysä kermavaahto. Hyvää nimipäivää & terkkuja, Sulo <3
SHARE:

29 kommenttia

 1. Heippa! Mielestäni lehti oli kokonaisuutena onnistunut, vaikka toki petrattavaakin jäi (niin kuin yleensä kaikessa, mitä tehdään ekaa kertaa). Olihan se jännä nähdä oma kotinsa lehden palstoilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein kiva lehtihän siitä tuli ;) Teidän kodista on tosi kaunis juttu, jossa kuvat puhuvat puolestaan.

   Poista
 2. Mulla näyttää ko. lehdestä olevan auki aukeama 38-39, tais mennä eilinen(kin) ilta aika tiiviisti koneella (päätellen siitä että kaikki laturitkin on kasassa lattialla) - kaikki kun tietää, että olen kotona, niin yhden kanssa meilailtiin, toinen kyseli viesteillä NYkin hotellivinkkejä ja kolmannen kanssa vaihdeltiin faceviestejä...ja kaik muu normaali nettiseikkailu siihen päälle :D
  Ja mä ihmettelen kun en koko saikun aikana ole ehtinyt lukea kirjaa(!!! Yhtä siis!!) kuin muutamankymmenen sivua. Ja plärätä pari lehteä. Kai mä kohta lojahdan uudemman kerran tuon lehden pariin. Kunhan nyt saan pyykkituvalta pyykit kotiin. Ensimmäisen kerran varmaan viiteentoista vuoteen....oma kone meni just myyntiin :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllähän kaikki "ylimääräinen vapaa-aika" tuppaa helposti mennä tuolla netissä roikkumiseen. Mutku se on kivaa =) Lehtiin ja kirjoihin keskittyminen kärsii kyllä niiiin paljon.
   Ooh, pyykkitupa! Legendaarista & huippua! ;D

   Poista
 3. Se on oikein, että blogimaailma tunnustetaan jo lehtenäkin. Cool!
  Ja soot lanseerannu ihan uuden pullankin. Sulon veteläpullan :)
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on oikein cool =D
   Hahaa, mitähän Sulot pitävät uudesta velli- tai veteläpullastaan...? ;)

   Poista
 4. No ilmankos näytti kannessa tutulta! Hyvä te! Ja hyvää sulonpäivää!

  -Paula

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia ja onnea lehteen pääsystä!Yritän parhaillani metsästää ko. lehteä ystäviltä jotka voisivat sen tänne toimittaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Toivottavasti lehti löytää tiensä sinne maailmalle :)

   Poista
 6. Jee, löysin lehden meidänkin kaupan lehtihyllystä tänään. Kivan oloinen lehti siitä tuli.
  Vaikka, kuten sanoit, ei siinä mukana olevien blogien seuraajille uutta ollutkaan.
  Minuakin pyydettiin silloin mukaan(epäilen, että melkein kaikkia blogeja on pyydetty, kun se kutsu minullekin tuli..) En kuitenkaan lähtenyt mukaan, kun ajattelin että en osaa mitään lehtijuttua tehdä, kun se piti itse tehdä ja vielä valtava määrää kuviakin olisi tarvittu! No, katsotaan jos siihen kesänumeroon ...ehkä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähde ihmeessä kesänumeroon mukaan! Se olisi just sunlaisesi puutarha- ja kukkagurun lehti! =) Vaikka tuossa tietysti oma pieni vaivansa oli, ei se loppuviimeksi mikään mahdoton tehtävä ollut. Onhan sullakin niin paljon hyvää kuvamateriaalia jemmassa, ettei ole homma eikä mikään kasata niistä kiva setti ja höystää muutamalla tuoreemmalla räpsyllä. Se kirjoittamispuoli itseänikin tuossa tökki eniten, mutta ei siihen loppuviimeksi kauhean montaa sanaa tarvinnut puristaa. Lyhyestä virsi kaunis ;) Ja nyt kun ensimmäinen numero on saatu kunnialla pihalle, on varmaan helpompi osallistua toisen numeron tekemiseen. Itsekin mietin sitä, että josko olisin ollut mukana vasta siinä, niin olisi nähnyt vähän mallia ekasta numerosta :)
   Kannustan osallistumaan - jos vaan yhtään huvittaa! :)

   Poista
 7. Hieno homma sanon minä :-)). Itse odottelen saavani lehden ystävättären tuomana tänne Varsovaan.Tyttäreni soitti minulle ja oma bloginikin oli mainittu lehdessä, hauskaa... Päivityksesi kuvat ovat muuten ihanan elämänmakuisia...Ihanaa viikonloppua sinne!
  XX

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päivi! Toivottavasti lehti kulkeutuu sinne myös pian. Oli kiva bongata sieltä maininta sinunkin blogistasi :)

   Poista
 8. Saitko sä tekemästäsi työstä (teksti ja kuvat) palkan? Jäin miettimään lehden ansaintalogiikkaa, jos sen sisältö tuotetaan joukkoistamalla. Lehdessähän on pakko olla noin 4 henkilöä töissä päätoimittamassa, tuottamassa, taittamassa, reproamassa, mediamyynnissä, levikkimarkkinoinnissa. Toki osan näistä voi ostaa ulkoa. Mutta lisäksihän jokaiselle kirjoittajalle on maksettava palkkio ja kuvista käyttöoikeuskorvaus. Ei kuulosta ihan älyttömän kustannustehokkaalta. Paitsi jos bloggaajat ovat (puoli) ilmaiseksi mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korjaa ihmeessä, jos olen väärässä, mutta käsittääkseni lehdessä näkyvistä kotijutuista ei sille, kenen kodista juttu tehdään, jää muuta kuin lehti muistoksi ja mahdollisesti hyvä mieli. Aikamoinen julkkis saa olla, että kotijutusta maksettaisiin jotain - siis muille kuin toimittajalle/valokuvaajalle. Tässä tapauksessa tietysti homma toimii hieman erilailla, kun ei ole ollut sitä oikeaa toimittajaa ja oikeaa valokuvaajaa, joille pitäisi työstä maksaakin. En tiedä muista, mutta minä en saanut jutusta palkkiota enkä tajunnut sitä edes pyytää. Ehkä tyhmää, mutta tein tuon oman osuuteni sillä periaatteella, että kiva osallistua ja saada se lehti muistoksi ;D Ei minua juuri kauheasti kiinnosta, kuinka paljon lehti nettoaa tekemälläni (n. tunnin) työllä. Jos vertaan tätä juttua aiemmin meiltä julkaistuun toimittajan tekemään kotijuttuun, oli tämä mielestäni sata kertaa miellyttävämpi ja vaivattomamapi homma kaikkinensa, kun sai itse päättää, mitä sanoo ja mitä kuvia julkaistaan ja tiesi vielä tasan tarkkaan, koska ne julkaistaan.

   Poista
  2. En mä millään pahalla, mutta jäin miettimään, että jos sisällön saa tuotettua melkein tai kokonaan ilmsiseksi, kustannusrakenne on toimituksen kannalta hyvä, mutta sisällön tuottaneiden kannalta väärin.

   Poista
  3. Niinpä... no ehkä lehti vielä jotenkin muistaa meitä mukana olleita - tai sitten ei. Nähtäväksi jää.
   Susta tulis hyvä bloggaajien(kin) pääluottamusmies! =D

   Poista
  4. Niinpä... ;) Tässä on just se ero normaaliin sisustuslehtijuttuun, että siinä yleensä kuvaa ja kirjoittaa palkallinen ammattilainen ja kodin omistaja saa julkisuutta ja hyvän mielen. Nyt kodin omistaja tekee kaiken. Ei palkkaa, ei mitään työsuhdekustannuksia jne.

   Joo, mä olen aika mustavalkoinen oikeudenmukaisuusasioissa. Ja nyt lopetan tähän. Täytyy varmaan selata lehti jossain!

   Poista
 9. Osuuttasi oli ilo lukea - tyylillä ja taidolla toteutettu! Lehden konseptointi kokonaisuutena kaipaa vaan ehkä vähän fiilaamista, ihan ensi lukemalta se jäi hieman epämääräiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos ihanista sanoista! <3 Mielenkiinnolla jään odottamaan seuraavaa numeroa ja sitä, mihin suuntaan lehti kehittyy.

   Poista
 10. Kyllä se nyt taitaa ostattaa mulla tuon lehden vaikka entisiäkin sisustuslehtiä tursuaa joka lootasta =D Jos onnistun sen jostain löytämään..

  Ja kappas,vielä on 10 minsaa tätä päivää jäljellä joten ihanaa ystävänpäivää sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei yksi lehti enää tursuamispisteessä mitään tee... ;D
   Kiitti <3

   Poista
 11. Ihan uusi lehtituttavuus mulle :)
  Ja siis, laskiaispullahan syödään niin, että sitä kermavaahtoa nuollaan koko ajan sen pullan toiselta puolen, tai ne on kohta kaikki sylissä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi on lehtikin :)
   Olen aina ihmetellyt, miten kummassa laskiaispullan voisi syödä siististi. Ei kai mitenkään... ja niin sen kuuluu mennä ;)

   Poista
 12. Taas uusi lehti mun kokoelmaan jossa esiintyy mun kuuluisat blogikaverit :D

  VastaaPoista
 13. Tästä lehdestä löysn sinunkin blogisi ja pari muuta uutta. Kiva että lähdit mukaan lehteen siis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei jee, lehtijuttu toi ainakin yhden lukijan :) Kiva, tervetuloa!

   Poista