lauantaina, marraskuuta 09, 2013

Päivän asu

Ihan ensin täytyy kiittää kauniista kommenteistanne edellisiin postauksiin. Kyllä vaan ihminen voikin tulla hyvälle mielelle. Olette parhaita, kiitti <3

Sitten sarjassa jotain ihan muuta. Enpä olisi uskonut, että tässä blogissa tulee vastaan hetki, jolloin voin käyttää moista otsikkoa :) On se vaan niin käsittämättömän vaikeaa tuo itsensä kuvaaminen, saatika oman kuvan laittaminen blogiin. Ei o mun juttu - ei tule tavaksi ;) Nyt on vaan pakko hehkuttaa, kun sain ihanalta työkaverilta huipputuliaisen Reykjavikista (jonka kyllä tietenkin itse tilasin ja maksoin ;)). Upean islantilaisen villatakin. Tää ei kyllä oikeasti ole mun päivän asu. Tää on mun talven asu! On meinaan viimosen päälle lämmin verme kyseessä. Asukokonaisuuden kruunaa äipän Tiirinkosken lampaiden villasta neulomat sukat. Kyllä mun kelpaa!

Löysin mielenkiintoista luettavaa islantilaisista lampaista ja LOPI-langasta:

"Islannin lammas elää ympäri vuoden ulkona tuulisessa, kylmässä ja kosteassa säässä. Vuosisatojen kuluessa sille on kehittynyt ainutlaatuinen "kaksoisturkki": pitkä ja karkea PÄÄLLYSVILLA, joka suojaa tuulelta ja kosteudelta pehmeä ja hieno ALUSVILLA, joka toimii eristeenä. Tällainen turkki tavataan tiettävästi vain Islannin lampaalla.

Kehrättäessä lankaan sekoitetaan sekä päällys- että alusvillaa, jolloin siitä saadaan erittäin lämmintä, kevyttä sekä sään- ja kulutuksenkestävää. Lanka kehrättiin ennen tiukkakierteiseksi, kuten muuallakin Euroopassa. 1920-luvulta alkaen neuleissa on käytetty LOPI nimellä tunnettua löyhäkierteistä lankaa. Tarina kertoo, että vaimo neuloi kovalla kiireellä miehelleen kaulaliinan langasta, joka oli karstattu, mutta ei vielä kunnolla kehrätty. Lopputulos oli miellyttävän pehmeä ja lämmin. LOPI-lanka oli syntynyt."

(lähde: http://www.kaspaikka.fi/kulttuuri/pohjoista_kasityokielta/islanti/islantilainen_villapaita.html




Pahus kun en tajunnut pyytää tuomaan ihan tuota LOPI-lankaa... Äippä olisi voinut kutoa siitä jotain kivaa (eiks ni äippä?). No ehkä ensi vuonna sitten, sillä veikkaan, että työkaverini menee Iceland airwaves -festareille ensi syksynäkin, mikäli ne järjestetään. Mitähän herra mahtaa tuumata, kun laitan tilaukseen muutamat lankavyyhdit.. =D

Lämmintä viikonloppua teille kaikille!
SHARE:

46 kommenttia

  1. Hei, TOSI kiva on joskus nähdä myös ihminen blogin takaa. Ota vain tavaksi. Silloin tällöin..jooko :)
    Ja ON hieno neule, ja ah kivasti sointuu kuvassakin kaikki, lampaantaljaa myöti, olen heikkona niihin . Ikeasta on saanut edullisimmat. uups, mulla rönsyää aina tää kommentointi..
    -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi kiitos :) En lupaa ottaa tavaksi, mutta ehkä silloin tällöin voin jonkun tämmöisen epäsuoran "pousauksen" kehiin heittää ;D Olen kyllä ihan samaa mieltä, että on se kiva joskus nähdä se tyyppi siellä blogin takana. Tsemppaankin ja haastan teidät muut "itseään piilottelevat" joskus rohkaistumaan ja laittamaan oman kuvan blogiin =)
      Rönsyily on ihan jees. Ja joo, Ikeasta on tuokin valkoinen talja. Muihin ei ole oikein ollut varaa... ;D

      Poista
  2. niin ihana neule - juuri lempparini :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä ON ihana. Ja kun sen laittaa päälle, lämpö oikein leviää jäseniin... :)

      Poista
  3. Hehee, samainen syy innosti minutkin kuvaamaan "syksyn ja talven asu" -kuvia taannoin. Löysin nimittäin viime kesänä islantilaisneuleen vanhempieni varastosta :D. Ihana neule sinulla, harmaan sävyt ja kuvio ovat tosi kauniit.

    Täällä mun postaus:

    http://tarja-snowland.blogspot.fi/2013/09/loysin-lopapeysan.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haa, hämärästi olinkin muistavani jonkun samantyyppisen postauksen taannoin blogissasi. Hieno paita sullakin =)

      Poista
  4. Ihana villatakki ♥ ja kaunis malli :)

    VastaaPoista
  5. Oi, miten ihana neule, just passeli talveen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tämä on just hyvä vanhan talon villatakki ;)

      Poista
  6. Kaunis neule, varmasti tarkenee. Hyvä kuva sinusta by the way.

    VastaaPoista
  7. Kaunis neuletakki...tykkään noista ja varmasti tarkenet pakkasella...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Irmastiina. Täytyisi varmaan paikallistaa jostain kaikki muut villapaitani ja neuleet... Ne ovat muuton jäljiltä paikassa X... Ja eihän siitä muutosta ole kuin reilu vuosi ;D

      Poista
  8. Nuo on ihania jos on yhtään taipuvainen palelemaan, minä ostin kans Islannista aikoinaan, mutta kun olen ollut aina tyyppi joka kulkis läpi talvenkin hihattomissa jollei ympäristö palelis sen vuoksi, niin minähän meinasin läkähtyä moiseen joka kerran kun pistin päälle. Ei tullut ostotilanteessa mieleenkään, Islannissa kun vettä tuli melkein vaakatasoon ja oli aika helevetin kylmä, kotona sitten taas tarkeni ilman oikein hyvin. Lahjoitin pois pari vuotta sitten kun olin sitä kaapissa pyöritellyt jokusen vuoden tyhjän panttina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MInähän en myöskään ole mikään vilukissa vaan just se tyyppi, joka hikoilee ensimmäisenä posket punasena, kun jotkut muut vielä palelevat - että tiedän mistä puhut ;) Mutta toimistolla on toisinaan aika hyvä ilmastointi (=kylmä) ja kotona jos ei halua koko ajan olla lämmittämässä, on tuo ihan pirun hyvä lämmike. :)

      Poista
  9. Aivan ihana neule,lämpöinen ja pehmeä!! Terkut ja toivottavasti törmäillään vaikkanTiirinkoskella joskus :)

    VastaaPoista
  10. Ihanan lämpimän näköinen!!

    Hehe..mun blogissa tuo otsake ei myöskään koskaan tule olemaan yleistä..ehkä joskus silloin tällöin. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin tuo tosiaan onkin :)
      Heh, pakkohan tuo otsikko oli edes kerran tässäkin blogissa käyttää ;)

      Poista
  11. Kiva nähdä sinut! :) Aivan ihanan (lämpimän)näköinen neule!

    VastaaPoista
  12. Sulta näköjään luonnistuu yhtä hyvin sekä kuvaajan että kuvattavan rooli. Ei ongelmaa :). Ja aivan ihana neule!! Josko niitä lankoja sieltä vähän enemmän tilaisit, niin voitais porukalla kutaista takit.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuule, oli ongelma! Ei olis minusta muotibloggaajaksi ;D
      Joo, lankoja vaan tilaukseen. Työtoveri varmaan kiittää...=)

      Poista
  13. Täällä sama (kankeeeta), vaikka yritänki sillon tällön esitellä esim jonku vaatteen. Ehkä mun tapauksessa jos vaiks olis kysees astetta fiksumma näköne tyyppi, vois ol helpompaaaa.. dumppudum.. ;D

    Mieki ehkä voisin tahtoo vilukissana tommosen neuleen.. Tosi kivan näkönenki (sinäki heheh). :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vai astetta fiksumman - hah, mitään vikaa sun pärstäkertoimessa ole. Halloween-kuvakin oli niin hiano!! =D Mut joo, eihän se helppoo ole...
      Kiitti kehuista, ihana <3

      Poista
    2. Hmmm, kuinkahan tätä lausetta korjais.. Astetta fiksummat ilmeet. Heheh. Suvun virnistelevin laps, jol ei oo koskaan naama peruslukemil. xD Halloween kuva onki varmaan ainoo suht normaali, kun oli silmälappu ja yritin esittää tuimaa.

      Poista
    3. Kukas sitä nyt peruslukemilla viittiskään... ;D

      Poista
  14. Nätti on neule sekä malli. Lankaa vaan tänne niin onnistuu.

    VastaaPoista
  15. Heippa. Törmäsin eilen sattumalta blogiisi ja olen nyt selaillut läpi uudet ja vanhat postaukset. Oli aivan pakko tulla kertomaan, että en pitkään aikaan ole törmännyt näin inspiroivaan blogiin. Pidän todella paljon uudesta kodistanne, hienoa työtä! Ja ne kiurut <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa hei ja kiitos aivan valtavan paljon kivasta kommentista. Tosi ihana kuulla, jos olen inspiroinut sinua. Tervetuloa tänne jatkossakin =)
      Kiurut <3 ;D

      Poista
  16. Ihana neule ja mikä parasta,siinä on huppu! Rakastan huppuja.Huppu tekee vaatteesta jotenkin rennomman ja lämmittäähän se päätä ja niskaa ihanasti.

    VastaaPoista
  17. Ihanan blogin löysin neuleesi ansiosta :) Jään ehdottomasti lukijaksi. Neuleesi näyttää tosi kauniilta ja lämpimältä.
    Mukavaa joulun odotusta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiva kun löysit tänne. Tervetuloa ja mukavaa joulun odotusta myös sinulle!

      Poista
  18. Hei, jäin ihastelemaan sinun kuvaasi, niin kaunis ja nuo hiuksesi ovat upean lämpimän sävyiset...siis neule on myös kerrassaan upea.
    XX

    VastaaPoista
  19. Mun mielestä on tosi kiva, kun blogissa silloin tällöin vilahtaa kirjoittajakin. Jotenkin kivempi lukea, kun tekstin takana on kasvot :)

    Ja toi villapaita on aivan ihana. Hitsi, mä menin ja tilasin villatakin Etsyn kautta Argentiinasta kuukausi sitten, eikä vieläkään näy...Voipi johtua Etelä-Amerikan postilaitoksesta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on niin totta! Vaikka se oman kuvan julkaiseminen hassulta tuntuukin... Myönnän itsekin katselevani mielelläni muiden bloggaajien kuvia. Kai se on jotain sisäistä stalkkerismia ja uteliaisuutta... ;D))

      Poista
  20. Hieno paita! Minusta kyllä tuota Lopi lankaa myydään myös Suomessa. Ainakin kädentaitomessuilla sitä olen nähnyt ja netistä myös saa ostaa, esim. villa ellu -nettikaupasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitti tiedosta! Täytyykin vähän katsella lankatarjontaa...

      Poista
  21. On nämä lopapeysat ihania. Täydelliset just tänne Islannin ilmastoon ;) Jos tarviit lopia, ni pistä viestiä. Voin laittaa postissa tulemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanko tosi!? Oi, mahtavaa - kiitos ihana! Tutkailen tässä ehtiessäni asiaa ja laitan sitten viestiä. Tämä tuli niin äkkiä ja yllättäin...! ;)

      Poista