maanantaina, toukokuuta 14, 2018

Vuohenputkipiirakka á la "kaikkea mitä kaapista löytyy"

Kävijätilastoista päätellen vuohenputki kiinnostaa näin keväisin. Vuohenputken tunnistamisesta kertova postaus keikkuu suosituimpien postausten kärkipaikalla ja mikäs siinä, vuohenputki onkin ihan todella herkullinen ja kokeilemisen arvoinen villiyrtti. Itsekin innostuin tekemään piirakan, johon laitoin vuohenputken lisäksi kaikkea mitä jääkapista sattui löytymään. Ja sieltähän löytyi mm. pekonia, fetaa, paprikaa, sipulia ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Näitä ilmankin piirakasta tulee varmasti makoisa, joten kokeilkaa ja yhdistelkää rohkeasti. Pohjaksikin käy mikä tahansa piirakkapohja. Tässä tämänkertainen ohjeeni.


Vuohenputkipiirakka

Pohja

1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunahiutaleita
1/2 tl suolaa
50 g voisulaa
1 dl vettä

Täyte

4-5 dl vuohenputkien lehtiä
puolikas paprika
puoli pakettia pekonia (n. 80 g)
1 sipuli
4-5 aurinkokuivattua tomaattia
fetaa
2 munaa
2 dl kuohukermaa
ripaus mustapippuria & suolaa
öljyä paistamiseen

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää voisula ja vesi. Sekoita, kunnes neste on imeytynyt jauhoihin ja taikina kiinteytynyt. Painele taikina piirakkavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele ja kuivaa vuohenputken lehdet ja pilko ne pienemmiksi. Pilko sipulit, paprika, pekoni sekä aurinkokuivatut tomaatit. Kuumenna öljy pannulla. Paista täytteen aineksia, kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Levitä esipaistetulle pohjalle vuohenputkiseos ja murustele päälle fetajuustoa. Sekoita kerman joukkoon munat ja mausteet. Levitä seos piirakan päälle. Paista uunissa noin 25 minuuttia, kunnes piirakka on hyytynyt ja pinta on saanut kauniin värin.

Nyt kun saisi vielä itsestään irti ja kokeilisi vuohenputkea muussakin muodossa kuin piirakassa. Vinkit ja ideat kiinnostavat, joten kerro ihmeessä, jos sulla on joku hyvä resepti!

SHARE:

4 kommenttia

  1. Oi, mitä herkkua. Jospa sitä uskaltaisi itsekin lähteä vuohenputkea testaamaan ja tunnistamaan. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa rohkeasti kokeilla vuohenputkea! Se on hyvääääää! :)

      Poista
  2. Vuohenputki, puutarhamme painajaisuni! Voisin myydä sitä tonnikaupalla kunhan vaan elintarviketeollisuus vakuuttuisi... Ihan totta, voisinpa kokeilla piiraaseen - kenties!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, meillä on kanssa oikein hienot vuohenputkiplantaasit pihallamme :D Toisaalta se on kyllä ihan kaunis kukka, mutta toki sen ei toivoisi kasvavan juuri kukkapenkeissä... Kokeile piiraaseen tai tee pestoa!

      Poista