tiistaina, lokakuuta 21, 2014

Hollannin laatat

Edellisissä postauksissa vilahtikin hieman ”Hollannin laattani”. En malta olla vilauttamatta lisää, vaikka hetki saattaakin vierähtää ennen kuin laatat ovat lattiassa. Pidetään peukkuja, että olisivat kuitenkin pian.

Tulevassa keittiössämme (aseman vanha odotustila) on ollut aikoinaan tuulikaappi, joka on, yllätys yllätys, purettu edellisten asukkaiden toimesta. Puulattian kohdalla on ollut paikkolaudat ja jossain vaiheessa remonttia sain idean, että paikkokohdan voisi laatoittaa. Ja kun oikein hurjaksi heittäydyin, visioin vielä lattialämmitystä laattojen alle. Asemapäällikkö lämpesi ajatukselle, joten ei muuta kuin laattoja metsästämään!

Pitkään himoitsemani Marrakech-tyyppiset laatat löytyivät siis Hollannista. Vertailin hintoja ja valikoimaa ja tutkiskelun jälkeen päädyin tilaamaan laatat www.cementtiles.com -sivustolta. Heidän erittäin näppärä Online planner -työkalu ehkä vielä vahvisti ostopäätöstä. Täytyy sanoa, että kyllä hollantilaiset vaan osaavat kaupankäynnin. Mielettömän hyvä ja ystävällinen palvelu, sähköposteihin vastattiin saman tien, neuvottiin ja opastettiin - eikä tarvinnut alkaa hollantia vääntämään :) Kun lähetys alkoi olla valmiina kuljetettavaksi, ilmoitettiin minulle pariinkin kertaan, koska laatat lähtevät heidän varastolta ja koska ne saapuvat meille. Sen jälkeen tuli vielä suomalaiselta kuljetusfirmalta tekstiviesti-ilmoitus, koska laatat saapuvat. Ei jäänyt epäselväksi ;) Kello kymmenen sovitun päivän aamuna kuorma-auto parkkeerasi pihaan ja kuski kärräsi laattalavan autosta pihalle :)

Jos tilaat betonilaattoja Hollannista Cement tilesista, älä ihmettele, kun he lisäävät pakettiin automaattisesti kaikki tarvittavat aineet laattojen esikäsittelyä, kiinnittämistä, saumaamista sekä jatkohoitoja varten. Minusta tuo oli erittäin hyvä juttu, kun ei tarvinnut itse alkaa arpomaan oikeita aineita. Noissa laatoissahan on muutamia vaiheita ja kikkoja, jotka täytyy tehdä, mm. käsittely pari kertaa ennen asentamista. Jos englanti vaan taipuu, on Hollannista tilaaminen tämän kokemuksen perusteella yhtä luotettavaa ja helppoa kuin koto-Suomesta, jos ei jopa luotettavampaakin... Ainakin meikäläisestä pidettiin erittäin hyvin huolta, kaikki aikataulut kerrottiin etukäteen ja ne pitivät. Palaan aiheeseen vielä tarkemmin, kun ollaan siinä pisteessä, että laattoja aletaan laitella lattiaan.

Harmaasävyisten lattialaattojen lisäksi tilasin muutamia erivärisiä laattoja, joita olen ripotellut ympäri huushollia mm. tuikkualustoiksi. On ne vaan ihania… <3

P.S. Lisättäköön vielä, että blogikirjoitusta vastaan sain pienen alennuksen ostoksistani, mutta varsinaiseen ostokokemukseen, joka oli täysi kymppi, ei tuo alennus tietenkään vaikuta ;)
SHARE:

54 kommenttia

  1. Voi apua miten ihanat laatat, erityisesti tuo turkoosin sävyinen on todella kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki nuo laatat olivat niin ihania, että lattialaatan väriä oli tosi vaikea päättää :)

      Poista
  2. Apua...mä niin oon kuolannu näitä laattoja ja nyt niitä tulee teille...!!! Onnittelut ihanasta (täydellisestä) valinnasta. Nyt kun oot tehnyt jonkinlaisen kartoituksen tämän tyylisistä laatoista (ei tarvi olla betonisia, kunhan kuvio olis vähän saman tapainen), niin voisitko vinkata, millä firmalla suomessa olis edes vähän tuonne päin olevia laattoja. Mun engelska on niin kehno etten uskalla ulkomailta lähteä tilaamaan, oon lisäks niin tumpelo tietsikkahommien kanssa etten viitti yrittää jottei tuu paha mieli kun kaikki meneekin mönkään. Mutta jos sulle jäi jotakin kivaa kotimaan valikoimasta mieleen, niin olisin erittäin kiitollinen vinkistä! :)

    Maria

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytännössä kartoitin vain tätä laattaa/kuviota. Suomessa sitä saa vaaleanharmaana Domus Classicalta: http://www.domusclassica.com/tuotteet/tiilet-ja-laatat/60/ Siellä on kyllä aivan ihania muitakin laattoja. Se hexacon-terrakottalaatta on ihan unelma, tiililaatoista puhumattakaan... Muuten en kotimaan valikoimaan valitettavasti perehtynyt enkä oikein osaa auttaa. Toivottavasti löydät etsimäsi. Tai sitten vain rohkeasti google translaten avulla tilaamaan englanniksi ;) Itse olen tilannut translaten avulla saksaksi ja ranskaksi ja hyvin on onnistunut...;D

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta, kävinkin jo domus classican sivuilla tiirailemassa ja ihania laattoja todellakin! Saas nähdä miten käy, jos oot jopa ranskaksi tilannu ihan onnistuneesti niin kai munkin olis jo aika edes yrittää :)
      Ja googlasin hiukan lisää, olikohan se Vaasalainen Aveo (?) tai vastaava minkä kautta saa laattoja suomeen mutta rahtimaksut oli aika kovat. Pitääpä tehdä vielä vertailukierros! Kiitti vinkeistä :D

      Poista
    3. Rahtimaksut ovat painavissa laatoissa tosiaan aika kovat, mutta hinta on varmaan lähes sama tuli tavara sitten Pohjoismaista tai muualta EU:sta. Joku kimppatilaus olisi hyvä... :)
      Tänään muistin, että Suomessa myy myös Zoco Home noita laattoja: http://kauppa.zocohome.fi/category/63/marokkolaiset-sementtilaatat

      Poista
  3. Aivan ihanat laatat! Hyvä valinta tuo musta-harmaa, varmaan kestää aikaa.:) Hassua, mulla tulee laatoista mieleen sun villatakki, joka näkyy tuossa profiilikuvassa eli laattavalintahan on silloin just teille sopiva!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä huomio... mätsäänkin jatkossa kaiken meillä sopimaan tuohon villatakkiini, hehee ;D

      Poista
  4. Aivan ihanat laatat ja kiitos sivuston linkistä, ehdottomasti tutustumisen arvoinen! Täälläkin kun lattiarempat ovat pian ajankohtaisia niin kiva saada inspiraatiota, jään innolla odottamaan kun laatat ovat paikoillaan :)

    VastaaPoista
  5. Oi, miten kaunis lattia teille tuleekaan!

    Mä itse en lähtökohtaisesti fanita laattoja ja meillä on laatoitettu koko kellari sekä eteinen. Ei sitä lattiaa vasten oikein sovi mattokaan. Mutta tosiaan, jos sen eteisen laatottaisi noin, niin sehän on ihan eri asia. Melkein kuin jo itsessään matto. :)

    (Niinno se lattialämmitus laatan kanssa on hyvä yhdistelmä. Pienikin lämpö tekee lattiasta ihanan tuntuisen, toisin kuin laminaattiin lattialämmön yhdistäessä.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laatoissa ja laatoissa on eroja... Meilläkin on asunut täällä joku hullu laatoittaja ja mm. kaikki palomuurit olivat laatoitettuja... argh... ja kun kyseessä oli semmoinen persikkaan vivahtava 20x30-pystylaatta keskellä olohuonetta, ei näkymä todellakaan hivellyt silmää. Hassua silti, kun olemme täällä vetäneet tylysti laastin alle kaikki vanhat näkyvät laatat ja nyt sitten itse teemme mm. koko seinän kokoisia laattaseiniä... Seuraava sukupolvi kiittää... ;D

      Poista
  6. Olen jo kehunut aiemminkin, mutta kehunpa taas: älyttömän hienot!!
    Ja mua vaan jaksaa naurattaa tuo sun viinilasis kuvissa :D (sorry jos paljastin!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. EI O MUN!!! Se on asentajan asennusjuoma. Toinen glögeistä on mun ;D

      Poista
  7. Olen tosiaan huomannut että ulkomailta on tilattava saadakseen kivaa, tosin minun piti mennä Meksikoon asti saadakseni tarpeeksi väriä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja ihanat laatat saitkin - piti käydä kurkkimassa :)

      Poista
  8. Mielettömän upeita laattoja! Ja tämän kokemuksen perusteella uskaltaisin itsekin tuosta liikkeestä tilailla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mielettömän hyvä palvelu ja jämpti toimitus olikin kyllä. Kannatan & suosittelen! =)

      Poista
  9. On ne vaan todellakin ihania :). Ja muahan tietysti lämmitti toi viinilasi myös. (Vielä parempi, jos siinä ois ollu se hernesoppalautanen kyytipoikana :D)

    Ja siis hollantilaiset todellakin on kaupantekijäkansaa. On ollu itsellä asiakkaina ja ihan hilkulla, ettei käynyt niin päin, että musta tulikin myyjän sijasta ostaja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hernarit sitten kehiin laatoitusvaiheessa :p
      Kyllä hollantilaiset vaan osaa! Ihan toista maata kuin itäiset naapurinsa. Heh, voin vaan kuvitella tuon myyntitilanteen... =D

      Poista
  10. Samoin! En itse olisi ehkä päätynyt tuollaisiin mutta nyt silmä on jo tottunut ja pakko myöntää että kauniita ovat!!
    Annukalle omat viinit....

    VastaaPoista
  11. Voi kuinka ihanat laatat ja kauniit kuvat! Mäkin olen kaavaillut tuollaisia meidän alakerran vessaan. Mies ei ole kovin innostunut koska WC on vain vähän yli vuoden vanha. Nooh, täytyy pehmitellä.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jatka vain pehmittelyä - kyllä se siitä taipuu... ;D

      Poista
  12. Olen etsinyt näitä jo tovin ja pohtinut, mistä tilaisi tämän tyylisiä. Jossakin kotimaisessa nettikaupassa olen pariin kertaan piipahtanut, mutta jäänyt vielä hieman epäselväksi hintahommat jne. joten ovat jääneet siihen. Tosi kiva kuulla, miten homma menee ja mitä tavallisesta poikkeavaa tuossa laatoituksessa on. Jippii!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikissa nettikaupoissa hinnat eivät tosiaan ole mitenkään selkeimmästä päästä. Mun mielestä tuo cementtiles oli siitä syystä juurikin hyvä, että menekin sai laskettua suunnitteluohjelmalla ja neliöhinta oli selkeästi näkyvissä. Lisäksi kun lisäävät pakettiin ne kaikki asiaankuuluvat aineet, tosi hyvä juttu. Nyt kun löytyisi jostain se tarmo ja into, jotka laittaisivat laatat paikoilleen... :)

      Poista
  13. Voi miten IHANAT laatat! Varmasti tulee hieno lattia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Minäkin luulen, että siitä tulee aika ihana :)

      Poista
  14. I h a n i a !! Mä olen haaveillut tuontyylisistä meidän kylppäriin ja vessaan, kunhan niiden remppa-aika koittaa. Kiitos vinkistä! :)

    VastaaPoista
  15. Ihanat laatat. Olet kyllä rohkea kun tilailet tuollaisia ihan hollannista asti. Hyvä kuulla että hyvin sujui. Toivottavasti nähdään pian kuva valmiista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minähän tilaan mitä vaan mistä vaan... ;D Ja täytyy sanoa vielä, että tuo Hollanti on melkein kuin Suomesta tilaisi. Ainoastaan kieli eri ;D

      Poista
  16. Voi ei, miten ihania, varsinkin tuo turkoosi! Kumpa saisin ujutettua tuollaista jonnekin uudessa kodissa, mies saattaa vähän pistää vastaan. :)

    VastaaPoista
  17. Ihanat! Olen niin pitkään haaveillut tuollaisista laatoista lattiaan tai seinään. Seuraavaan kotiin ehdottomasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin suunnittelin noita nykyisen keittiön välitilaan, mutta sitten kun suunnitelmat keittiön kanssa muuttuivat, sain onneksi nuo lattiaan. Olisivat tosi hienoja seinälläkin...

      Poista
  18. Oooooh....mitkä laatat! <3<3<3
    Nyt jos olis hirveesti ylimääräistä energiaa ja rahaa niin kylppärin joutsenlaatat sais vasarasta...
    No,sitä odotellessa :)
    Btw. minä kun oon ikäänkuin pudonnut blogikärryiltä niin oot sä jo remontoinu keittiösi välitilan..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei meilläkään kultakoukerokukat saa kylppärissä vasarasta varmaan vielä moneen vuoteen. On sen verran kallista ja ärsyttävää hommaa :/
      Hah, eipä tarvinnut tehdä välitilalle mitään, kun päätettin muuttaa keittiö kokonaan talon toiseen päähän! Nykyisessä keittiössä nautimme siis edelleen lastulevydesignista ja uudessa keittiössä välitila on jo hoidettu laatoittamalla koko seinä! :)

      Poista
  19. Superihanat!
    Mukava kuulla, että tilaaminen meni hienosti - uskaltaisikohan tilata omaan veskiin tuollaiset - matot voisi heittää pois kun on niin kauniit laatat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihanat ovat tosiaankin. Mattoja noiden päälle ei kyllä raaski laittaa... :)

      Poista
  20. No ei hiukan hieno!!!! Mä kans oon haaveillu löytäväni muutamaan paikkaan tähän huusholliin jotain hiukan spessumpaa, ja toi vois ollakki jo lähellä sitä haavetta (toteutus vaan puuttuis). En malta oottaa miltä lopputuleman näyttää. Onneks tääl on toi parempipuolisko joka taitaa ton enklannin kielen paremmin ku mie niin seki puoli hoitus sit. Kröhöm. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on kyllä niin kiva pieni spessuelementti. Kunpa vaan pian joku saisi sen tehtyä... Tökkii vähän tää homma vaihteeksi ja tällä menolla uusi keittiö ei ole vielä vappunakaan valmis :) Kröhöm, ei kun enklantia vaan vääntämään! =)

      Poista
  21. Nuo laatat vaatii uskallusta. Kuolaan kaikkea mikä vilahtaa etelän lämmön runsauteen ja koukeroihin, sekä raikkaisiin ja voimakkaisiin väreihin.., mutta valitsen sitten sen pliisumman ja turvallisemman version itselleni. Meillä on vesivahingon takia edessä juuri pari vuotta sitten remontoidun alakerran kylpyhuoneen ja makuuhuoneen lattioiden ja ammeen reunojen uusiminen ensi kuun aikana. Ihailen rohkeuttasi ja salaa toivon että joku päivä minäkin räväytän. =)

    VastaaPoista
  22. Huikeat laatat!
    Pussauskoppi on meilläkin kiikunkaakun, että puretaanko pois. Nykyinen kun on pelkkää lasivillaa ja kovalevyä ja sisemmät ovet valtavan isot ja susirumat..

    VastaaPoista
  23. Hei! Olemme harkinneet tilata samaisesta kaupasta laattoja keittiön lattiaan. Nettisivuilla ei mainittu rahtikuluista mitään, vaan sen saa tietää vasta tilauksen lähettämisen jälkeen. Muistatko suunilleen kuinka paljon rahtikulut olivat teillä ja tilasitteko kuinka ison määrän?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, meillä ei ollut kovinkaan iso määrä kyseessä ja muistelisin, että rahtikulut olivat satasen luokkaa. Laskin, että niiden jälkeenkin tuli silti edullisemmaksi ostaa laatat Hollannista vs. Suomi. Voit tehdä tilauksen, mutta sitä ei ole pakko hyväksyä, jos esim. rahti on tosi kallis. He siis lähettävät ensin ehdotuksen hyväksyttäväksi. Ja jos/kun hyväksyt, maksat laskun ensin haluamallasi tavalla ja he laittavat laatat tulemaan.
      Meillä ei muuten ole laatat vieläkään lattiassa ;) Ehkä tässä joskus kevään aikana...

      Poista
    2. Hei, olemme toimineet Cement Tilesin tai Azulen jälleenmyyjänä Suomessa tammikuusta 2015 lähtien. Meiltä löytyy heidän koko valikoimansa, vaikka ihan kaikki mallit eivät nettikaupassamme vielä olekaan. Ei ole pakko tilata myöskään suoraan kaupasta, vaan onnistuu myös sähköpostilla. Vastaamme mielellämme myös kaikkiin kysymyksiin. Teemme laattoja myös itse, joten tietoa ja taitoa löytyy. :-) Rahtikulut Hollannista vaihtelevat n. 19 - 35 euron per neliö välillä, riippuen tilauksen koosta. Pienemmät tilaukset maksavat enemmän. Olemme hinnoitelleet laattamme niin, että loppuhinta kattaa rahtikulut, juuri ja juuri. Pienemmät tilaukset yritämme yhdistää. Pirkanmaalla toimitamme laatat kotiin ilmaiseksi! Ota rohkeasti yhteyttä! www.viinikantahti.com terv. Päivi Viinikan Tähdestä

      Poista