tiistaina, elokuuta 16, 2011

Susirumat tuolit ja jotain kurpitsoita

Huonekaluhamsteri täällä ehtoota. Kävin haalimassa yhdeltä pihakirpparilta vaihteeksi parit mööpelit - halvalla kun sain...


Nämä taitavat lokeroitua kategoriaan "susirumat", vai mitä? ;) Mutta kun toisaalta ovat niin ihanasti rapistuneet ja harmaantuneet, että heti kun ne näin, aattelin että sopivat kertakaikkisen hienosti rapistuneen kasvihuoneeni kylkeen. Penkkihän suorastaan maastoutuu siihen! =)


Kasvimaalta poimin vähän yrttejä, broccolin jämiä ja kaksi (kesä?!)kurpitsaa.


Tältä näytti pienemmän "keilan" sisus.


Oli kesäkurpitsaa tai ei, tein siitä keiton, josta tuli aivan mielettömän hyvää! Kurpitsaa, sipulia, valkosipulia, vettä, vuohenjuustoa, ruohosipuli-tuorejuustoa, mausteita, yrttejä... siitä se syntyi. Pehtoori oli ensin vähän nihkeänä, kun ei ollut "oikeaa ruokaa" tiedossa. Niin vaan muuttui ääni kellossa, kun ripottelin keiton päälle vähän pekonia ja krutonkeja (ja rucolaa ja persiljaa). Oli kuulemma parasta keittoa pitkään aikaan ja täyteenkin tuli :)


Muuten, onko Trapanissa käyneitä? Lauantaina olisi lähtö työporukalla Sisiliaan, joten hyviä vinkkejä ja must see -nähtävyyksiä otetaan vastaan. Eri asia sitten, jaksetaanko me niitä nähtävyyksiä kierrellä... Lämmintä on luvattu ja meidän kadulla myydään viiniä omaan astiaan! =D
SHARE:

16 kommenttia

  1. Moikka! Sun kommenttiin tuonne Vaniljaiseen laittelinkin sinne jo vastausta :)
    Ihanan näköinen ja kuuloinen keitto! Mekin jo "kuolataan" kurpitsoja miehen kanssa...se tekee meillä kurpitsakeitot ja voi että onkin herkkua!
    Itse aattelin just tänä aamuna tehdä äipältä saadulla reseptillä kurpitsa-appelssiinimarmeladia...
    Nuo susirumat on älyttömän ihanat ja joo, maastoutuvat täydellisesti, siis sopivat taustaansa :)) Ihanat kalusteet!
    Tuolla aiemmassa teidn pihapiiri näyttää täydellisen tunnelmalliselta tuleviin syysiltoihin kynttilöiden keran...ja lasillisen (lue: pullollisen) viiniä...mistä tulikin mieleeni, en ole koskaan käynyt Sisiliassa, mutta upea juttu ainakin tuo, että myyvät viiniä omaan astiaan, hih!
    Ihanaa reissua teille!!

    VastaaPoista
  2. No jaa, nää on sillä rajalla! ;D
    Ei vainkaan, huippuhienot. Tulee ihan mieleen Venetsia talvella, samanlaista rappioromantiikkaa. Ja oikeassa olet, sopii paikalleen kuin nakutettu.

    Mikä kumma siinä miespuoleisten kammossa on (sose)keittoihin? Söisin niitä aina, mutta insinöörille pitää lisätä nakit/pekonit/kinkkukuutiot, jotta kelpaa, höh. Resepti kuullostaa herkulliselta, nam.

    VastaaPoista
  3. Tuolit ovat tosihyvät ja ah, nam tuo keitto:)

    VastaaPoista
  4. Ihanat tuolit...ei lainkaan rumat..☺

    Hei oisko tuo joku meloni...en kylläkään ole yhtään varma, mutta jotenkin tuolta sisältä näyttää siltä...tai sitten se on kurpitsa...☺

    VastaaPoista
  5. Nuo on hienot! Älä vaan mene maalaamaan niitä, vaan jätä pihalle talveksi, niin paranevat vielä - loistolöytö!

    T. Sari Puumulista

    VastaaPoista
  6. Tänks ihanaiset - tiesin että makuunne voi luottaa =D

    Sari Puumulista: elä pelkää, ei tu tapahtuun ;) Settiin kuuluu pöytäkin, joka on vielä kulahtaneempi... Näen sen jo ensi kevään istutuspöytänä.

    Irmastiina: minustakin näytti ihan melonilta... Hyvää oli melonikeitto! =D

    VastaaPoista
  7. Me lennettiin Trapaniin ja oltiin siinä vieressä Marsalassa kesällä. Marsala on kiva pieni kaupunki, jossa on kaunis historiallinen muurien sisällä oleva vanha keskus. Siellä on myös ihan kivasti kauppoja, jos shoppailu kiinnostaa!

    Keittosi kuulostaa tosi namilta!

    VastaaPoista
  8. Kiitti, Nonna! Nyt vasta ehdin ekan kerran katselemaan kartasta Trapanin ympäristöä ja Marsala näyttää tosiaan olevan lähellä. Ja Marsalastahan tuleekin vahvasti viini mieleen... ;)

    VastaaPoista
  9. No mastoutuvat kyllä tosiaan :) Hyvin sopii siis kasvihuoneen kylkeen! Jos joskus sitten haluaa fiksailla, niin tässä blogissa kaikki restaurointi saadaan näyttämään suorastaan hävyttömän helpolta http://diagnoosisisustusmania.blogspot.com/2011_06_01_archive.html

    VastaaPoista
  10. Lipsahti ennen kuin ehdin toivottaa: Ihanaa matkaa Sisiliaan! Itse en ole käynyt kuin 6 vuotta sitten Taorminassa ja Lipari-saarilla, mutta mikä vaan missä viiniä saa omaan astiaan, niin kuulostaa kyllä erittäin hyvältä ;)

    VastaaPoista
  11. Kiitos, Zoe!
    Nyt alkaakin jo tuntua, että johonkin ollaan menossa, kun latasin koneelle matkamusaksi kaikkia karseimpia italohittejä... ;D

    VastaaPoista
  12. On siis niin susitutunnäköiset, että juurikin mietin, että onko mulla ensi kesänä tuon näköiset...ne mitkä just maalasin ☺
    Toivottavasti vasta seuraavana...

    VastaaPoista
  13. Ihanat tuolit!! Ja tuo keitto näyttää niin herrrkulliselta, että pakko kokeilla...;D
    Toivotan OIKEIN IHANAA ja HAUSKAA MATKAA!!!♥

    VastaaPoista
  14. En ole käynyt Sisiliassa mutta sanovat että siellä on erittäin hyvät ja parhaat Italian pizzat.

    VastaaPoista
  15. Tuolit ovat täydellisen ihanat, niin kauniit ja sopivat just eikä melkein!
    Hmmmm hyvää ja maukasta!
    Ihanaa matkaa!=)

    VastaaPoista